El akar indulni a parlamenti választáson Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc jogerősen adócsalásért elítélt ügyvédje,. Czeglédyt és társait hatmilliárdos költségvetési csalással vádolják, már börtönben is ült emiatt az ügy miatt, azonban az eljárás akadozik. A fideszes Budai Gyula szándékosságot sejt a háttérben - írja a Mandiner. Czeglédy célja nyilvánvalóan az, hogy megint mentelmi jogot szerezzen.

A tavaly indult pert hónapokra megakasztotta, hogy a bíróság kénytelen volt kizárni az egyik ügyvédet, mert összeférhetetlenséget állapított meg. A jogi képviselő nem mellesleg Szegeden DK-s önkormányzati képviselő, vagyis Czeglédy szövetségese. A jogi képviselő megfellebbezte a kizárást, ez tovább húzta az ügyet.  

Emlékezetes, hogy Czeglédy már gyanúsított volt, amikor 2019-ben a DK feltette az EP-listájára, s így mentelmi jogot szerzett. Ha sokáig húzódik az eljárás, a 2022-es parlamenti választás kapcsán erre ismét esélye nyílik, Budai Gyula szerint éppen ez a célja.

Czeglédy keddi Facebook-posztjából kiderült, a fideszes politikusnak igaza lehet, hiszen a bűnöző ügyvéd jelentkezett  közös ellenzéki jelöltnek, azt állítva - a Závecz Research felmérése alapján - hogy megnyerné a baloldali előválasztást.

Ugyanakkor a városban a Fidesz jelöltje, Hende Csaba továbbra is vezet, bárki lenne az ellenfele.