Kár ezen veszekedniük, mindannyian ugyanúgy gyűlölik és lenézik a szomszédos országokban élő magyarokat. Jobb a békesség! - kommentálta a tegnapi, DK-Momentum viaskodást Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Mint ismert, Fekete-Győr András megpróbálta elhihetni, hogy a baloldalnak fontos a véleménye, de végül alaposan megalázták.

Tegnap számoltunk be róla, hogy miután Fekete-Győr András, a Momentum elnöke erőt próbált mutatni Gyurcsány Ferenccel szemben, Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tag alaposan helyretette. A vita akörül bontakozott ki, hogy a baloldali pártok hogyan viszonyuljanak a határon túli magyarok szavazati jogához egy esetleges kormányváltást követően.

"Összemarakodtak Gyurcsány emberei egy céges bulin!" - írta ironikusan Kocsis Máté keddi közösségi médiás posztjában, arra utalva, hogy a tegnapi "ütközet" sokkal inkább volt csapaton belüli viaskodás, mint valódi vita. 

Röviden összefoglalta a történteket: 

  1. "A decemberi eset után az ifjúsági tagozat vezetője, Fekete-Győr András azt mondja, hogy a felnőtt DK nem barátja a határon túliaknak, de ők lenyomták a nagy górét, így a baloldal nem nyúl majd az ottaniak szavazati jogához".
  2. "Ezt sietve cáfolta Arató Gergely funkcionárius, aki meg azt mondja, nincs ilyen alku, és amúgy is tévedés, hogy a nagy DK nem barátja a határon túli magyaroknak, mert igenis az".

Ezt követően arra hívta fel a figyelmet, hogy Fekete-Győrék nemrég egy román pártnak kampányoltak a magyarokkal szemben, Gyurcsányék meg népszavazáson hagyták cserben a határon túli magyarokat.

Szerintem tehát kár ezen veszekedniük, mindannyian ugyanúgy gyűlölik és lenézik a szomszédos országokban élő magyarokat. Jobb a békesség!- összegzett a Fidesz frakcióvezetője.