Ennek az együttműködésnek van egy kultúrateremtő ereje is

Vágólapra másolva!
Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, Dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója, Valastyán László a Mazsihisz Szeretetkórházának gazdasági igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszéltek az egyházi kórházak összefogásának erejéről.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány kapcsán Toldy-Schedel Emil beszélt arról, hogy mnd egészségügyi dolgozók már megkapták a védőoltást, de továbbra is ugyanúgy kell dolgozniuk, hogy ne veszélyeztessék a betegeik, sem a családtagjaik életét, szerencsére ma már megvannak a szükséges protokollok. Hozzátette, a Szent Ferenc Kórházban is sok dolgozó átesett a betegségen, ki így, ki úgy, eddig egyetlen munkatársukat veszítették el. Az intézményben komplett rehabilitációt végeznek a COVID-on átesettek részére, hozzátéve, sajnos minden beteg számára hosszú ideig tart a teljes felépülés, a komplex rehabilitáció, hiszen ez egy sokszervi betegség.

A Szeretetkórházban is komoly kihívást jelentett a járvány, az intézményi protokollt szakemberek, infektológusok határozták meg, a menedzsment feladata ezek végrehajtása, a szükséges források megkeresése, ehhez kellett saját erő, állami segítség, valamint fenntartói támogatás. Itt is látogatási tilalmat vezettek be a betegek védelme érdekében, minden elérhető módszerrel igyekeztek és igyekeznek a mai napig is megoldani, hogy a látogatók tarthassák a kapcsolatot szeretteikkel. Most dolgoznak azon a megoldáson, hogy a bekerült beteg a karantén után, amikor bekerül a végleges helyére, akkor lehessen egy egyszeri tízperces látogatást megszervezni azért, hogy a családtagok is meggyőződjenek, jó helyre került a beteg.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.