Egy banda több millió forintot lopott el egy nő számlájáról

Vágólapra másolva!
Egy banda a belsős kapcsolatuk segítségével egy nő bankszámlájáról ellopott 62 millió forintot, valamint strómanokat használva több millió forintnyi hitelt vettek fel.
Vágólapra másolva!

Egy budapesti nő tavaly áprilisban vette észre, hogy a bankszámláján lévő 62 millió forintját a tudta nélkül átutalták egy ismeretlen bankszámlára. A rendőrség sorra azonosította a csalókat.

Kiderült, hogy K. Györgyné és az élettársa, B. Sándor ráv ett egy banki ügyintézőt, V. Gergőt, hogy a nő számlájához biztosítson nekik hozzáférést netbankon keresztül.

Ezek után a 62 millió forintot átutalták egy beszervezett stróman bankszámlájára, majd felvették a pénzt.

A párost a banki ügyintézőn kívül még két férfi is segítette, ők szervezték be a strómanokat, akik többnyire nehéz körülmények között élő emberek voltak. Ezen kívül azt is intézték, hogy legyen bankszámla, ahová az ellopott pénzt átutalhatják.

A megszerzett adatokkal a páros belépett a nő netbankjába és néhány tranzakcióval átutalta a 62 millió forintot az egyik korábban nyitott bankszámlára.

Ezek után a pénzt az egyik férfi felvette majd odaadta a társainak.

A rendőrök májusban elfogták V. Gergőt, júliusban K. Györgynét, az élettárása ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki. B. Sándor végül feladta magát a rendőrségen. A páros autóit átkutatva találtak 54 millió forint készpénzt és 1 millió forint értékű ékszereket. A kár megtérítése miatt ezeket és az autókat is lefoglalták, a házukat pedig zár alá vették.

A nyomozás közben kiderült az is, hogy a banki ügyintéző segítségével az egyik budapesti banknál négy alkalommal strómanok nevére igényeltek 18 millió forint hitelt.

A hitelt felvevőknek az egyik férfi állított ki jövedelemigazolásokat és hamis bankszámlakivonatokat. A férfit, H. Miklóst februárban fogták el.