Feljelentették az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalánál Gyurcsányék gyanús kölcsönszerződéseit

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc
Szeged, 2018. március 5. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai vezetik Czeglédy Csabát (k) az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án. Mellette Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. A bíróság harminc napra elrendelte Czeglédy előzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Feljelentette Gyurcsányék cégét, az Altus Zrt-t uniós pénzek jogosulatlan használata miatt Budai Gyula. 
Vágólapra másolva!

mondta legújabb videójában Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Budai Gyula beadványában az szerepel, hogy az Altus 281 millió forintos kölcsönt adott a Human Operator Zrt.nek. Az utóbbi cég képviselője a korábban jogerősen elítélt Czeglédy Csaba volt. Budai szerint a kölcsön összege az Altus által elnyert 5 millió eurónyi uniós pénzből származhat, és felveti a szabálytalanság lehetőségét.

Gyurcsányék cégének Czeglédynek adott kölcsöne az OLAF elé kerülhet Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Mint arról korábban beszámoltunk, január 31-én Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő közölte, hogy azon a héten feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél, és bejelentette, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul az uniós forrásokat Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök ügyvédjének, Czeglédy Csabának kölcsönadó Altus Befektetési Zrt. ügyében.

A jogszabályok értelmében ugyanis az uniós forrásokat sem kölcsönként, sem támogatásként nem lehet továbbadni.

Gyurcsány bűnöző ügyvédjének az irodája egyébként az elmúlt nagyjából egy évben nagyjából 150 millió forint adófizetői pénzt kapott a budapesti, DK-s vezetésű önkormányzatoktól.