Fontos lenne, ha az ellenzék lejjebb kapcsolná az oltásellenes hangulatkeltést

Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a járvány elleni védekezésről, valamint a kormányzat döntéseiről, az ellenzéki hozzáállásról beszélt.
Vágólapra másolva!

A hazai belpolitikai életben az ellenzéki pártok a védekezés ügyében rendkívüli országgyűlési ülést kezdeményeztek, amire a kormánypártok nem mentek el. Dömötör Csaba szerint ez a lépés csak a szokásost hozta, az ellenzék minden lépése kampánycélokat szolgál, így a rendkívüli ülés összehívása. A kormány, a kormánypártok azért nem mentek el, mert nem történt semmilyen olyan rendkívüli esemény, ami ezt kényszerítette volna.

A képviselő szerint olyanok kezdeményezték ezt az ülést, akik egyébként a Parlament rendes ülésein nem nagyon szoktak megjelenni. Az államtitkár kifejtette, amennyiben az ellenzéknek a vakcinákkal kapcsolatban kritikájuk van, akkor elsőként a brüsszeli ajtókon kopogtassanak, mert ott kötötték meg a megállapodást. Ha a nyitás kérdésében akarnak megszólalni, akkor a politikus szerint legelőször saját maguk közt kellene megállapodni, hiszen ebben a kérdésben sem egységesek. Az is fontos lenne, ha az ellenzék lejjebb kapcsolná az oltásellenes hangulatkeltést, amit eddig folytattak, ez pedig nagyon káros. Lehet kérdéseket feltenni, lehet kritikával élni, de van egy határ, álhírekre alapozva kampányolni, azt most sem lenne szabad.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.