Egy szír migránst tartóztattak le a német rendőrök a magyar bejárónő megöléséért, de elengedték

Vágólapra másolva!
Egy 31 éves szír migránst tartóztattak le a 48 éves magyar bejárónő meggyilkolása miatt Kaiserslauternben. A férfit végül mégis elengedték - írja a Ripost. A német ügyészség azt mondta, arra nem találtak bizonyítékot, hogy a férfi közvetlenül részt vett Diána meggyilkolásában, de azt még vizsgálják, hogy tettestársakon keresztül részt vett-e a bűncselekményekben. Bár még mindig nyomoznak ellene, szabadlábon van.
Vágólapra másolva!

Ahogy megírtuk, a Diána nevű magyar nő tavaly utazott először Münchenbe, hogy ápolónői munkát vállaljon, azonban ezt az állást egészségügyi okokra hivatkozva visszautasította. Ezután ment Kaiserslautern környékére, ahol vélhetően egy amerikai családnál volt bejárónő.

A német rendőrség nem sokkal karácsony előtt vett őrizetbe egy 31 éves szír menedékkérőt, akit a gyilkossággal vádoltak.

A férfi előzetes letartóztatásba is került, mivel fennállt a szökés veszélye, később azonban mégis szabadon engedték.

A német ügyészség azt mondta, arra nem találtak bizonyítékot, hogy a férfi közvetlenül részt vett Diána meggyilkolásában, de azt még vizsgálják, hogy tettestársakon keresztül részt vett-e a bűncselekményekben.

A német rendőrség gyilkossági ügyben nyomoz, és bár 140 nyomot rögzítettek a helyszínen, még mindig rengeteg kérdésük van. Keresik, hogy pontosan hol lakott Diána, kinél dolgozott, ki látta december 4. és 14. között? Az is kiderült, hogy a gyilkosságot december 11. és 13. között követhették el, a rendőrség ugyanis olyan szemtanúk jelentkezését is várja, akik ebben az időintervallumban azt látták, hogy valaki vagy valakik egy hosszúkás tárgyat szállítanak, akár vállon, akár valamilyen kézikocsin. Ez alapján azt feltételezik, hogy a nőt nem a holttest megtalálásának helyszínén ölték meg, gyilkosa csak később szállította oda a testet.