Idén több mint 10 ezer migránst fogtak el a szerb, román és horvát határszakaszokon

Ásotthalom, migránsalagút, migráns-alagút, alagút, migráció, migráns,
Vágólapra másolva!
Többször próbáltak meg 30-40 fős migránscsoportok Magyarországra szökni az év eleje óta. A migrációs nyomás a szerb-magyar határon az egyik legnagyobb - közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-nek adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Bakondi György elmondta, hogy egészen kiemelkedő számú, 30-40 fős csoportok is kísérletet tesznek a jogellenes határátlépésre. Szerbiába folyamatos a migránsok beérkezése, emellett

a határtól dél-szerbiai táborokba szállított migránsok is folyamatosan visszatérnek a szerb-magyar határhoz.

Hozzátette, folyamatos a visszaáramlás Bosznia-Hercegovinából is, a horvát szakasz "leküzdhetetlensége okán" az illegális bevándorlók visszamennek Szerbiába, és onnan próbálnak kísérletet tenni az illegális határátlépésre. 126 ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészet miatt.

Továbbá

töretlen az érkezés Görögországból is, ahol a járványhelyzet miatt kedden vezettek be szigorúbb intézkedéseket,

és elég gyakori az érkező migránsok között a fertőzöttség - fűzte hozzá a belbiztonsági főtanácsadó.

Migránsalagút Ásotthalomnál. A migránsok gyakran a határkerítés alatt próbálnak meg Magyarországra szökni Forrás: Police.hu

Bakondi György szólt arról is, hogy a migrációs nyomás miatt

Brüsszel egyes kerületeibe már a buszok sem mernek bemenni.

A brüsszeli közlekedési vállalat szóvivője is megerősítette, hogy törlik az egyik brüsszeli városnegyeden áthaladó járatot, mert a buszokat rendszeresen kövekkel dobálták a környék lakói; Svédországban pedig vannak olyan vonatok, amelyek nem állnak meg egyes megállókban - hangzott el a műsorban.

Azokban az országokban, ahol a népességen belül a migráns hátterűek száma meghaladja a 10 százalékot, nagyon komoly, több tekintetben visszafordíthatatlan helyzet alakul ki, hiszen ezen emberek nagy része - a szociális segély nagysága miatt - nem keres munkát - tette hozzá Bakondi György.