2018 óta 130 millióval nőtt a zuglói szocialista politikus, Tóth Csaba megtakarításainak értéke, emellett óriási céges és ingatlanvagyonnal is rendelkezik - írja a Mandiner.

Jelentősen nőtt a zuglói parlamenti képviselő, az MSZP-s Tóth Csaba vagyona az elmúlt években. A politikus legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint

több mint 236 millió forint megtakarítása van
különböző tartós befektetési számlákon, részvényekben és egyéb befektetési formákban, miközben 2018-ban még csak „mindössze" 106 millió forint megtakarítással rendelkezett. 

Tóth Csaba emellett egy 1993-ban alapított 1 fős cég tulajdonosa, amelynek befektetett eszközei az Opten céges adatbázisban található adatok alapján 2019 végén összesen 444 millió forintot értek. 

Az MSZP képviselője egyébként parlamenti adatlapja szerint az államtól bizottsági tagsága és frakcióvezető-helyettesi tisztsége miatt kap kiegészítő összegekkel együtt bruttó 1 655 100 forint fizetést, ami kiegészül különböző juttatásokkal.

A politikus megtakarításai mellett komoly ingatlanvagyonnal is rendelkezik. Tóth Csaba felerészben tulajdonosa egy Budapest II. kerületében található 112 négyzetméteres társasházi lakásnak és a hozzá tartozó garázsnak, valamint egy V. kerületi 84 négyzetméteres lakóingatlannak.

Emellett egyedüli tulajdonosa egy XIII. kerületben található 51 négyzetméteres garázzsal rendelkező lakásnak, egy 59 négyzetméteres büki lakóingatlannak, egy 4659 négyzetméteres soproni telephelynek és egy 86 négyzetméteres zalaegerszegi családi háznak.

A Mandiner emlékeztet: a Zuglóban csak a kerület valódi irányítójaként emlegetett szocialista politikus volt az, akiről a korábbi kerületvezető, a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely egy kiszivárgott hangfelvételen beismerte, hogy többször is megfenyegette őt a családjával.

Várnai László, a Civil Zugló Egyesület független helyi önkormányzati képviselője korábban azt mondta, Karácsony neki is beszélt a fenyegetésekről, és arról is írt, hogy a zuglói MSZP „maffiaszerűen működik".

Tóth Csaba MSZP-s pályafutása 2002-ben indult, amikor a párt Vas megyei szervezetéhez csatlakozott. Tóth Csaba érkezését követően az MSZP helyi szervezeteibe hirtelen rengeteg új tag került be. Egy évre rá, többek közt az ő támogatásuknak köszönhetően Tóth már megyei elnökhelyettes volt. Ekkor, 2003 decemberében a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke közölte, hogy a taglétszámot Tóthék mesterségesen növelték meg, fizettek a belépésekért.

A politikussal szemben etikai eljárás indult, és nyomozás is volt magánokirat-hamisítás miatt, amellyel korábban is meggyanúsították Tóthot, de az ügyészség az eljárást bizonyítékok hiányában lezárta.

A szocialista pártvezetés tisztújítást és teljes tagrevíziót rendelt el, amelyet követően Tóth nem került be a megyei vezetésbe. Ekkor „helyezte át székhelyét" Zuglóba, ahol azonnal rohamosan emelkedni kezdett az MSZP-szervezet taglétszáma, és Tóth Csabát viszonylag gyorsan elnökké választották, majd 2014-ben már itt szerzett parlamenti mandátumot - írja a Mandiner.