Egy kazincbarcikai férfi azt mondta feleségének, hogy „Most eljött a leszámolás órája!", közben pedig egy késsel a kezében hadonászott. Az ügyészség zaklatás miatt emelt vádat ellene.

A férfi és a felesége házassága már régóta megromlott, és bár nem váltak el, a nő elköltözött egy Kazincbarcikához közeli településre.

A férfi tavaly novemberben felhívta telefonon a feleségét és közölte vele, hogy "Eljött az elszámolás ideje!".

A hívás után a férfi autóba ült és elment a nő házához. Amikor odaért, odahívta a kocsihoz, majd a lehúzott ablakon keresztül megint azzal megfenyegette , hogy Most eljött a leszámolás órája! A fenyegtőzés közben egy 7,5 centis késsel hadonászott.

A nő ettől annyira megijedt, hogy azonnal autóba ült és elment a rendőrségre, ahol feljelentést tett. Ezek után felhívta telefonon a férfival közös lányukat. Beszélgetés közben hallotta, hogy a lány közelében lévő férfi azt kiabálja: Most még el tudtál menekülni a rendőrségre, de legközelebb nem fog sikerülni!

Az ügyészség zaklatás miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság bocsássa próbára, valamint kobozza el tőle a kést.