Pert indít az EMMI a 24.hu nevű baloldali propagandaportál ellen, mert hazudtak a kalocsai gyerekotthonról

Vágólapra másolva!
Az EMMI pert indít - a Ripost információi szerint az egykori társai által csak Trükkös Zotyónak nevezett - Varga Zoltán vörösbáró által üzemeltetett 24.hu nevű internetes oldal ellen, mert folyamatosan hazugságokat terjeszt a kalocsai gyermekotthonról. A jogi lépések elindítását Fülöp Attila államtitkár jelentette be a Facebookon. 
Vágólapra másolva!

Elég volt! Túl sok volt abból, hogy alaptalan, jogsértő, gyermeki sorsokat alapvetően felkavaró és hátrányosan érintő kijelentéseket tehetnek ellenzéki médiumok mindenfajta következmény nélkül! A szociális és gyermekvédelmi terület, az ott ellátottak, és az ott dolgozók soha nem lehetnek az ellenzéki politikai játéktérnek az eszközei. A kalocsai gyermekotthonban fontos és komoly szakmai munka folyik.

A kalocsai gyermekotthonnal kapcsolatban a Centrál Médiacsoport által üzemeltetett 24.hu internetes hírportál az elmúlt időszakban folyamatosan valótlan tényállításokat közölt, emiatt a szükséges jogi lépéseket 2021. február 11-én megtettük, a Fővárosi Törvényszékre keresetet nyújtottunk be. Ebben kértük a jogsértés megállapítását, a jogsértés abbahagyását, helyreigazító közlemény kiadását és sérelemdíj megállapítását. A sérelemdíjat a kalocsai gyermekotthonban élő gyermekek oktatásának fejlesztésére fogjuk fordítani.

Az agresszív liberalizmus nem vezethet oda, hogy a gyermekvédelemben élő gyerekek, és az ott dolgozók védtelenek legyenek ezekkel a nemtelen támadásokkal szemben, amellyel az egyébként is kiszolgáltatott sorsú gyermekek életét még tovább nehezítik! -

írja Fülöp Attila.