Hagyományos módon rendezik meg az idei érettségi vizsgákat

érettségi 2020, koronavírus, járvány, Budapest, diák, diákok, maszk, német érettségi, német nyelv, idegen nyelv, Szent Margit Gimnázium
Érettségi vizsgára érkező diákok a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2020.05.08-án.
Vágólapra másolva!
Hagyományos módon - írásbeli és szóbeli számonkéréssel - tervezik megtartani az idei érettségit, a vizsgák előtt álló diákok személyes konzultációkon vehetnek részt az iskolákban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtök reggel.
Vágólapra másolva!

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta:

a tavaly tavaszi és őszi írásbeli vizsgákon, valamint a januári középfokú felvételin alkalmazott intézkedések mellett - tantermenként tíz tanuló, maszkviselés, testhőmérséklet-mérés, távolságtartás és kézfertőtlenítés - sehol sem alakult ki gócpont.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

- tette hozzá a köznevelési államtitkár, aki kiemelte:

tavasszal, amikor csak írásbeli vizsga volt, az eredmények megfeleltek az előző öt év átlagának.

A szóbeli vizsga azonban sok tanulónak javítási lehetőséget is jelent - indokolta annak megtartását.

Illusztráció. Fotó / Shutterstock

Maruzsa Zoltán elmondta:

szeptembertől november 11-éig jelenléti oktatásban vehettek részt az érettségi előtt állók, azóta pedig digitális munkarendben tanulnak.

Sok olyan digitális tananyag is az érettségizők rendelkezésére áll, amely segíti a felkészülésüket.

- mondta az államtitkár.

Érettségi vizsgára érkező diákok a budapesti Szent Margit Gimnáziumban 2020.05.08-án. Fotó: Koncz Márton - Origo

Maruzsa arról is beszélt: a pedagógusoknál a köznevelési információs rendszer és az egészségügyi adatbázis, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér statisztikai jellegű összevetése alapján 26 százalék az oltást igénylők aránya. Maruzsa Zoltán azt kérte a pedagógusoktól, hogy minél többen kérjék az oltást.