Egy férfi fizetés nélkül ment el egy szállodából 2018-ban, ami miatt feljelentették. A gödöllői rendőrök nyomozni kezdtek az ügyben, mire kiderült, hogy nem egyedi esettel van dolguk. Egy üzletszerűen elkövetett csalássorozatot derítettek fel az egyenruhások az egyesített nyomozás során.

2018. március elsején tett feljelentést egy szálloda képviselője egy nem fizető vendég miatt, amikor kiderült, hogy a férfi nem a saját adataival foglalta le a szállását. A rendőrök kiderítették, hogy a férfi a csaláshoz használt adatokat korábban álnéven szerezte meg egy vállalkozótól úgy, hogy egy későbbi lehetséges megbízást színlelt.

A nyomozást kiszélesítették, amikor több olyan feljelentést is kaptak, amit az akkor már azonosított férfihez tudtak kötni.

Volt, hogy fizetés nélkül ment el hotelekből és történt olyan is, hogy cégalapítás ürügyén rávett valakit, hogy vegyen a saját nevére mobiltelefont, majd internetbank telepítés céljából adja neki oda. Ezután a férfi eltűnt az értékes telefonnal. A legtöbb pénzt azzal szerezte a férfi, amikor egy többmilliós kölcsönszerződést írt, amiben a már korábban megszerzett adatok tulajdonosait készfizető kezesként tüntette fel, majd meghamisította az aláírásukat is.

A férfi felkutatása az elején nem volt sikeres, majd elfogatóparancs alapján 2018. május 24-én Budapesten kapták el. Kihallgatásán a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, de vallomást sem. A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfi ellen, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, hamis magánokirat felhasználás, valamint személyes adattal visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást most befejezte,az iratokat pedig átadták az ügyészségnek.