Titkolózik Gyurcsány bűnöző ügyvédje kerületi munkájáról Niedermüller Péter

Vágólapra másolva!
Hiába kérte ki közérdekű adatigényléssel Veres Zoltán, az erzsébetvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodának kifizetett megbízási díjak alapjául szolgáló teljesítési igazolásokat, a baloldali vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat példátlan módon megtagadta a kérést - derül ki a Pesti Srácok cikkéből. Budai Gyula országgyűlési képviselő rendkívül aggályosnak nevezte a döntést, amit Niedermüller Péter DK-s polgármester a személyes adatok védelmével magyarázott. Mindenesetre, Gyurcsány bűnöző ügyvédje, a jogerősen elítélt Czeglédy Csaba újabb és újabb megbízásokhoz jut.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, januárban újabb, minden eddiginél nagyobb összegű megbízást kapott Czeglédy Csaba ügyvédi irodája az erzsébetvárosi önkormányzattól. Niedermüller Péter döntésének értelmében ezúttal 46 245 780 forint érkezhet a jogászcsapat számlájára. Nem mellékes, hogy a baloldali városvezetés az önkormányzati választás óta már negyedik alkalommal szerződött le a jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt álló, korábban jogerősen elítélt és kamarai tagságában felfüggesztett ügyvéd-politikus társaságával.

Veres Zoltán, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője közérdekű adatigénylést nyújtott be annak érdekében, hogy kiderüljön, Czeglédyék konkrétan milyen munkát végeznek a városrésznek. A kerület honlapján található üvegzsebben nincs erre nézve semmilyen információ.

A kormánypárti politikus azonban nem járt sikerrel, hiszen Niedermüller megtagadta az úgynevezett teljesítési igazolások kiadását. Gyurcsány Ferenc polgármestere válaszában azt írta, hogy a dokumentumok személyes adatokat tartalmaznak, így ha esetleg nyilvánosságra kerülnének, az sértené az önkormányzat törvényes működési rendjét. Soraiból kiderült, hogy

a VII. kerületi Fidesz frakcióvezetője kizárólag előre egyeztetett időpontban, személyesen, a jegyző jelenlétében nézhet bele a papírokba.

A Czeglédy-üggyel összefüggésben a Gyurcsány-féle Altus-kölcsönök miatt jogi lépéseket tevő Budai Gyula a Pesti Srácoknak úgy kommentálta a történteket, hogy "azért nem adják ki a teljesítési igazolásokat, mert nincsenek. Így most időt nyertek."

Az önkormányzati választás óta két DK-s kerület, Erzsébetváros és Újbuda közel 130 millió forint értékben szerződött Czeglédy ügyvédi irodájával.