Késsel szerezte meg ismerőse fizetését egy férfi Dunaújvárosban

Vágólapra másolva!
Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását a Dunaújvárosi Járási Ügyészség, aki a gyanú szerint február 12-én, Dunaújvárosban a torkához tartott késsel vette el ismerőse fizetését.
Vágólapra másolva!

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy másik férfival megjelent kiszemelt áldozata munkahelyénél, ahol az utcára lépő férfitől a torkához szorított késsel azt követelte, hogy adja át a nála lévő pénzt.

Az ismerős a fenyegetés hatására átadott egy borítékban 55 ezer forintot. Ez a heti fizetése, amelyből a gyanúsított az ismerős kérésére ötezret visszaadott, majd társával és az áldozattal együtt a helyszínt taxival hagyták el, amelyből a kifosztott ismerőst később kitették.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban cselekményét több, ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, így vele szemben a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, - amely öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés - alaposan lehet tartani továbbá a férfi szökésétől, elrejtőzésétől.

"A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés ellen a gyanúsított fellebbezett" - írta Dr. Ott István főügyész Origónak küldött közleményében.