Többször megerőszakolta nevelt lányát egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi többször is megerőszakolta a mostohalányát. Az első alkalommal a lány még 14 éves sem volt. A bíróság első fokon már elítélte a férfit, az ügyészség szerint azonban túl enyhe büntetést kapott, ezért súlyosabb büntetést javasolnak.
Vágólapra másolva!

Amikor először erőszakolta meg a 14 évesnél fiatalabb lányt a férfi, áldozata védekezni próbált. A többi alkalommal, amikor már elmúlt 14 éves, vagy erőszakkal vette rá a szexre, vagy érzelmileg zsarolta. Előfordult, hogy azt mondta neki,

ha nem engedelmeskedik, és elmondja valakinek a történteket, tönkreteszi az anyja házasságát és a családját is.

Első fokon a bíróság folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit tavaly októberben, emellett minden olyan foglalkozástól eltiltotta, amiben gyerekekkel kellene foglalkoznia.

Másodfokon a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a minősítések részben tévesek, a büntetés pedig túl enyhe.

Véleményük szerint a kiszabható büntetés irányadó középmértéke ebben az esetben 13 év 9 hónap. A férfi ugyanis visszaélt a lány kiszolgáltatottságával, félelmével, korlátozottságával és azzal, hogy nem tudott védekezni ellene. Mindezek miatt az elsőfokú ítélet megváltoztatását javasolják a bíróságon - írja az Ügyészség.hu.