Botrányos pályázattal vette el a Színművészeti előző vezetése körüli baloldali csoport az épületet a zeneiskolától

SZFE blokád
Vágólapra másolva!
Összecsapott, mindössze tízoldalas pályázatot nyújtott be a VII. kerületi önkormányzathoz a Free SZFE nevű baloldali politikai mozgalom mögött álló Várkonyi Zoltán Alapítvány, hogy megszerezze az erzsébetvárosi Molnár Antal Zeneiskola épületét. Többek között azt írják: a diákoknak és a tanárok komoly tapasztalatuk van a büfé üzemeltetésében, kezdetben ők csinálnák ezt is. Az viszont kiderül, hogy az alapítványnak hirtelen - valahonnan - sok pénze lett. Niedermüller Péter erről a pályázatról a Pesti Srácoknak azt mondta, nagyon jó, és a legjobbnak bizonyult - ez utóbbi nem meglepő, hiszen egyedül indultak rajta, más nem is nagyon tudott róla.
Vágólapra másolva!

A pályázatra mindössze két hét volt jelentkezni, és az épület üzemeltetéséhez szükséges egyeületet, két nappal a pályázati határidő lejárta előtt alapították - mintha tudták volna, hogy nyerni fognak.

A Pesti Srácok birtokába jutott pályázat szerint támogatóiktól annyi pénzt kaptak, ami elegendő egy magánfőiskola indítására - és nyíltan le is írják, hogy nem művészeti képzést indítanának, hanem a társadalmi változásokat akarnak elérni.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemről távozó tanárok fele ingyen tanítana náluk, a másik felét pedig adományokból, jegyeladásból, felnőttképzésből és kisebb terek bérbeadásából és büfé üzemeltetésből pótolnák. Ez utóbbihoz hozzáteszik, hogy a blokád miatt a büfé üzemeltetésében, takarításban, őrzésben és portaszolgálatban komoly tapasztalatuk van, ezért kezdetben a diákok és a tanárok üzemeltetnék azt is.

Így takarítottak a blokád alatt a FreeSZFE tagjai

A belső adminisztrációt, karbantartást, árubeszerzést viszont a velük szoros együttműködésben lévő FreeSZFE intézné. Arról is beszámolnak, hogy a Várkonyi Zoltán Alapítványnak véges ideig állnak rendelkezésre a forrásai ezért a hallhatók ösztöndíját, kollégiumi elhelyezését szintén a FreeSZFE-nek kell megoldania.

Itt éppen büfét üzemeltetnek

Azt sem titkolják, hogy ideológiai képzést akarnak folytatni: "a modellváltáson" kívül számos más társadalmi ügyben, és különböző csoportosulásokkal vállaltak közösséget.

A Pesti Srácok cikke itt olvasható.