A hét közepétől végre enyhül az idő, de hétfő reggel még lesz, ahol mínusz 19 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Hétfő: A sok napsütést északkeleten, illetve estétől északnyugaton zavarják felhők, de csapadék estig nem alakul ki. A kezdetben még erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. Reggel -19 és -5, délután -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet. 

Kedd: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg az Észak-Dunántúlon alakul ki hószállingózás, hózápor. Reggel -9, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk. A déli szél mérsékelt marad.

A hét közepétől végre enyhül az időForrás: Kálló Péter - Origo

Szerda: Délelőtt borongós idő lesz szórványosan esővel, ónos esővel, keleten havazással. Délután nyugaton aztán csökken a felhőzet. A nyugati szél többfelé megélénkül. 0 és +5 fok közé enyhül a levegő.

Csütörtök: Változóan felhős időre van kilátás. Elsősorban az északi, északkeleti tájakon lesz tartósan ködös, vagy rétegfelhős az idő, északkeleten még 0 fok körül, máshol már 4-11°C között valószínű a hőmérséklet.

Péntek: Erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható. A nap első felében több helyen lehet eső, északkeleten ónos eső, hó. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.