A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki tavaly tavasszal megölte, meggyújtotta, majd elásta munkaadóját Tatabányán.

A megalapozott gyanú szerint a gyilkos alkalmi munkavállalóként dolgozott az áldozatnál. Tatabányán 2020. április 12-én este összevesztek egymással. A munkavállaló annyira feldühödött, hogy

többször fejen vágta a főnökét, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A holttestét az autója utánfutóján lévő szemét közé tette és az áldozat tatai tanyájára szállította, ahol egy szemétégetésre használt gödörbe helyezte a szeméttel együtt.

Lelocsolta gázolajjal és meggyújtotta.

A férfit elfogták és emberölés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: police.hu

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára tavaly, május 19-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség most indítványozta, hogy hosszabbítsák meg még három hónappal a gyanúsított letartóztatását. Úgy látják, továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a tanúk jogellenes befolyásolásának a veszélye nála.

Forrás: police.hu

Az indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája várhatóan a gyanúsított kihallgatása után, holnap fog dönteni.