Alufóliával bélelt ki egy szatyrot két kaposvári férfi, hogy kijátsszák az áruházak áruvédelmi berendezéseit. Barkácsgépeket, festéshez használt anyagokat és karácsonyi dekorációt is loptak ezzel a módszerrel, azonban a biztonsági őrök felfigyeltek rájuk.

Gyorsított eljárásban emeltek vádat azzal az ötvenes férfival és harmincéves társával szemben, akik a vád szerint alufóliával kibélelt szatyrot felhasználva jártak lopni - derül ki a Somogy Megyei Főügyészség szerdai közleményéből.

Forrás: Somogy Megyei Főügyészség

A vád szerint két büntetett előéletű kaposvári férfi - akik közül a fiatalabb vádlott ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt is állt - 2020 novemberében egy alufóliával többszörösen kibélelt szatyrot készített azért, hogy nagyáruházak áruvédelmi berendezéseit kijátszva lopjanak különféle árukat, elsősorban barkácsgépeket.

140 ezer forintnyi árut loptak el

A vádlottak az első két alkalommal értékesebb fúró-csavarbehajtó gépeket loptak el ezzel a módszerrel, míg a harmadik alkalommal – a karácsonyi dekorációktól kezdve festéshez használt anyagokig - közel 30 tétel kisebb értékű árut gyűjtöttek a kosarukba, majd azokat a lopásokhoz használt szatyrukba rejtették el.

Az áruház biztonsági szolgálata azonban ekkorra már felfigyelt a két férfira, ezért amikor fizetés nélkül távozni akartak az üzletből, visszatartották őket, és kihívták a kaposvári rendőröket is.

A vádlottak a lopást összesen 140 000 forint értékű árura követték el, melyből a biztonsági őröknek köszönhetően végül 52 000 forint megtérült.

A két férfivel szemben kisebb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emeltek vádat.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020 februárjában megtartott bíróság elé állítás során a két férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és az idősebb férfit egy év négy hónap, míg fiatalabb társát egy év tíz hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint rendelkezett a korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtásáról is – írja közleményében az ügyészség.