Zavartalanul árulhatják a drogot Gyurcsányék kerületében a kijárási tilalom alatt - videó

Niedermüller Péter; Gyurcsány Ferenc beszél előad Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2015. június 5. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök (b) az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselőcsoportjának Új munkahelyek az új gazdaságban című konferenciáján a budapesti Mozsár Kávézóban 2015. június 5-én. Jobbról Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője, a párt alelnöke. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Drogot árult két férfi az erzsébetvárosi Hollókő utcában tegnap késő este, a kijárási tilalom alatt. Az egyik környéken lakó ezt szóvá tette az akcióban lévő terjesztőknek - látható az egyik erzsébetvárosi Facebook-csoportban közzétett videóban. Többen megerősítették, hogy a felvétel kedden készült. Niedermüller Péter Gyurcsány-párti polgármester kampányában még a helyi kábítószer-kereskedelem felszámolását ígérte. Ehelyett a pesti kerületbe visszatértek a zűrös idők: a baloldali városvezetés alatt jelentősen romlott a közbiztonság.
Vágólapra másolva!

"Itt árulják a dílerek a kábítószert a Holló utcában" - ezekkel a szavakkal kiabált ki a lakásából egy férfi, aki azt tette szóvá, hogy két férfi drogot terjesztett a környéken. A jelenetről készült videót az egyik erzsébetvárosi csoportban tették közzé: ezen az is látható, amint az egyik drogterjesztő az ordibálást követően visszafordult az utcába és a földre köpött, majd sietve távozott a helyszínről.

A felvétel minden bizonnyal tegnap, a kijárási tilalom alatt készült, hiszen azt kedd este fél tizenegykor osztották meg, és ezt állítják többen is. A hozzászólók felháborodtak, volt olyan, aki a rendőri jelenlét hiányát kifogásolta. "Most, hogy már nincsen turizmus, minden visszarendeződik az azt megelőző állapotába" - írta másikuk ironikusan. A kommentfelületről kiderült az is, a felvétel közreadója nem értesítette a rendőrséget.

Mint ismert, Niedermüller Péter DK-s polgármester választási kampányában még azt ígérte, hogy visszaszorítja a kábítószer terjesztését helyben. Tavaly februárban a HVG-nek elismerte, hogy az általa irányított kerületben "a prostitúció, a drog, a garázdaság mind jelen vannak", amit arra vezetett vissza, hogy a városrésznek nincs rendes közterület-felügyelete. Még arról is beszélt, hogy Belső-Erzsébetváros autómentessé tétele érdekében "gond nélkül kiszorítaná a taxisokat is, mert ők is viszik a drogokat egyik helyről a másikra".