Válsághelyzetben nem lehet a baloldalra számítani

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Bajnai beiktatása, beiktatás, 2009
Budapest, 2009. április 14. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (b) gratulál Bajnai Gordon miniszterelnöknek, miután megszavazta a bizalmatlansági indítványt és Bajnai Gordont miniszterelnökké választotta a parlament. A döntést 204 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 8 tartózkodással hozták meg. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A XXI. Század Intézet legújabb elemzésében azt járja körül, hogy a 2008-as gazdasági világválság, a 2015-ös migrációs krízis, illetve a mostani koronavírus-járvány során hogyan reagált az ország előtt álló kihívásokra a magyarországi baloldal.
Vágólapra másolva!

Mint a kutatásban kiemelik, a különféle válsághelyzetekben nagy szerepe van annak, hogy az egyes politikai erők miként reagálnak az ország előtt álló kihívásokra, hiszen a válságkezelés következményei hosszú éveken, sőt évtizedeken át befolyásolhatják az életünket.

Megjegyzik, hogy már a 2008-as gazdasági világválságot megelőzően – az európai konjunktúra ellenére – jelentősen romlottak hazánk gazdasági és társadalmi mutatói, Magyarország nem rendelkezett semmilyen tartalékkal a válság negatív hatásainak kivédésére.

Így a baloldali Gyurcsány-Bajnai-kormányok megszorítócsomagok tucatjait hajtották végre.

Budapest, 2009. április 14. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (b) gratulál Bajnai Gordon miniszterelnöknek, miután megszavazta a bizalmatlansági indítványt és Bajnai Gordont miniszterelnökké választotta a parlament. A döntést 204 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 8 tartózkodással hozták meg. MTI Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila

Miután a 2008-as gazdasági világválságot félrekezelték, a 2015-ös migrációs krízis során a már ellenzékben lévő baloldali politikusokra ugyancsak nem lehetett számítani: az emberek akaratával szemben politizáltak, a Soros-hálózathoz hasonlóan bevándorláspárti álláspontot képviseltek.

A 2020-ban megjelenő koronavírus-járvány újabb komoly kihívás elé állította Magyarországot. Ennek kapcsán megjegyzik, hogy a hazai baloldal ugyanakkor a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta megállás nélkül támadja a kormány intézkedéseit, álhíreket terjeszt, sőt nemzetközi médiaháborút is indított Magyarországgal szemben.

A teljes elemzést a linkre kattintva tudják elolvasni.