Elkaptak egy koronavírus-gyógyszerrel kereskedő budapesti orvost

Őrizetbe vettek egy budapesti orvost - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye
Vágólapra másolva!
A megalapozott gyanú szerint a budapesti orvos koronavírusban szenvedőknek szánt gyógyszerekkel kereskedett. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon végrehajtott nagyszabású akció eredményeként az ügyben két embert őrizetbe vett, több embernek még most is folyik a kihallgatása.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szerint egy budapesti kórházban dolgozó olyan orvos érintett, akinek munkaköréből adódóan hozzáférése volt a kórházban COVID-19-vírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló gyógyszerekhez,

melyek kizárólag a kórházban, szoros orvosi felügyelet mellett adhatók a betegeknek.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A gyanú szerint az orvos egy korábbi páciensének segítségével a COVID-19-ben szenvedőknek szánt gyógyszereket pénzért cserébe, rendszeres haszonszerzésre törekedve, jogellenesen árulta.

Mivel az orvos az egészségügyi intézmény készletét csökkentette, a kórház koronavírusos betegeinek életét, egészségét közvetlen veszélynek tette ki.

Ezen túlmenően azoknak az egészséges embereknek az egészségét is veszélyeztette, akiknek a gyógyszereket jogellenesen eladta.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség csütörtökön a Nemzeti Védelmi Szolgálattal, valamint a Készenléti Rendőrség egységeivel együtt

összehangolt, 11 helyszínt érintő - (ház)kutatásokkal egybekötött - akciót hajtott végre.

A kutatások során az eljáró ügyészek több helyszínen gyógyszereket, vesztegetéssel összefüggésbe hozható pénzt és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, amelyek a fenti bűncselekmények gyanúját alátámasztották.

Forrás: Police.hu

Az ügyben eddig összesen 5 embert vittek be kihallgatásra, közülük kettőt, köztük az orvost, már őrizetbe vettek. Kihallgatásuk folyamatban van. Arról, hogy letartóztatják-e őket, feltehetően még ma dönt a bíróság.