Váltságdíjat követeltek egy túszul ejtett kutyáért Tiszalökön

Vágólapra másolva!
Egy tiszalöki nő kutyája megszökött otthonról egy családi vita közben. Azonnal keresni kezdték a kutyát, majd másnap felhívta egy nő a gazdát, hogy tudja hol a kutya, de valószínűleg pénzt fognak kérni érte, lehet, hogy nem is keveset – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Amikor az 1 éves, Zuma névre hallgató francia bulldog megszökött otthonról, a gazdája azonnal keresni kezdte. Még az interneten is megosztott róla egy képet és megadta a telefonszámát. Másnap csörgött a telefonja.

- mondta egy ismeretlen női hang a gazdának, Tímeának.

A fiatal anyuka nem ijedt meg, nyilvánosságra hozta a hívó telefonszámát. A helyiek is arra bíztatták, hogy ne engedjen a zsarolásnak.

A tiszalökiek felháborodása megijeszthette a váltságdíj kérőt, mivel rá egy napra többen szóltak Tímeának, hogy látták a kutyát az egyik ház előtt üldögélni.

Valaki azt is látta, hogy egy férfi tette ki a kutyát. Tímea elindult a megadott címre, és Zuma valóban ott volt. A nő hazavitte a kutyáját.

Valami baja lehet, mert amióta hazahoztam, csak ül, nem járkál és alig eszik, visszük is este az orvoshoz.

Még nem tudom, teszek-e feljelentést a rendőrségen. Zuma ugyan megvan, nagyon fogok vigyázni rá, de mással is történhet hasonló – mondta a Blikknek Tímea.

Elmondása szerint nem szokta kiengedi a kutyát az udvarra, de egy családi vita miatt kint volt náluk a rendőrség, és valamelyikük nyitva hagyta a kaput.

A kutya ekkor szaladhatott ki.

A lap telefonon érte utol a nőt, aki az állat eltűnése másnapján felhívta Tímeát.

Annyit mondtam neki: belegondoltál-e abba, hogy valaki a sajátodért még pénzt is kérhet? Erre elkezdett zaklatni, én meg letiltottam - állította a nő.