Vágólapra másolva!
Szerda este elindult a legújabb, immáron az újabb konzultáció, ezúttal az élet újraindításáról. A magyarok arról mondhatják el a véleményüket, hogy az újraindítást ők hogyan képzelik el, fokozatosan, vagy esetleg egy lépésben. Arról is kérdezi a kormány az állampolgárokat, hogy akik beoltatják magukat, és ezáltal rendelkezni fognak védettségi igazolvánnyal, azok kapjanak-e felmentést egyes korlátozások alól, továbbá mi legyen az este 8 órai kijárási tilalommal. Szó esik a konzultációban az éttermek és szállodák esetleges újranyitásáról, a sport helyzetéről, a fesztiválokról, a koncertekről, illetve a külföldiek Magyarországra történő belépésének védettségi igazolványhoz való kötéséről. A magyar kormány ezekben a lényeges kérdésekben közösen kíván dönteni az emberekkel, ezért fontos, hogy minél többen kitöltsék a konzultációt.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara február 4-én rendezett gazdasági évadnyitó rendezvényén mondott beszédében jelentette be az élet újraindításáról szóló konzultáció tervét.

Ezzel kapcsolatosan, az esetleges nyitásra vonatkozóan Orbán Viktor a következőket mondta:

A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott február 12-i interjújában is beszélt az élet újraindításával kapcsolatos konzultációról. Kijelentette:

Orbán Viktor akkor külön hangsúlyozta:

Szerdán reggel Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette az élet újraindításával kapcsolatos konzultáció főbb témáit, nevezetesen: a korlátozó intézkedéseket fokozatosan, vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani, ezek alól pedig a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e bizonyos esetekben felmentést. Szóba kerül az éttermek, a szállodák és a sportlétesítmények újranyitása, az este 8 óra utáni kijárási tilalom, illetve a Magyarországra jövő külföldiek problematikája.

A tizedik konzultáció szerda este indult el a vakcinainfo.gov.hu nevű honlapon.

Mindenki vegyen részt az élet újraindításával kapcsolatos konzultáción!

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök délben arra kért mindenkit, hogy

vegyen részt az élet újraindításáról szóló konzultáción.

A kormányszóvivő elmondta, hogy a konzultáció ugyanazon az internetes felületen zajlik, ahol az oltásra lehet regisztrálni. Ismertette, hogy

a kormány összesen hét kérdésben várja a válaszokat.

„Akkor tudunk jó döntéseket hozni, ha a járványügyi szakemberek javaslata mellett azt is tudjuk, ezek közül mit támogatnak a magyar emberek" – indokolta Szentkirályi Alexandra azt, hogy a kormány miért kérdezi meg tizedik alkalommal is az állampolgárokat egy fontos témáról. Hozzáfűzte:

A szóvivő végezetül kiemelte:

Ezek az élet újraindításáról szóló konzultáció kérdései

  1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?
  2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?
  3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?
  4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?
  5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket) szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?
  6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?
  7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Hogyan lehet részt venni az élet újraindításáról szóló konzultáción?

Az ezzel kapcsolatos kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu-n lehet kitölteni, tehát ott, ahol a koronavírus elleni védőoltásra is kell regisztrálni. Ezt követően rá kell kattintani arra a bejegyzésre, hogy „részt veszek a konzultáción".

Forrás: kormany.hu

Ez átirányít a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon található regisztrációs ívre. Az élet újraindításáról szóló konzultáció kitöltéséhez előbb itt regisztrálni kell, amelyről a résztvevő megerősítő e-mailt kap. Az adatok megadása után

a konzultációs kérdőívet egy, az e-mail-címére elküldött link megnyitásával lehet kitölteni.