Beperli a Soros-blogot a Választási Bizottság lemondott elnöke

Vágólapra másolva!
Sajtóhelyreigazítási pert indít Soros blogja, a 444 ellen Rádi Péter, a Nemzeti Választási Bizottság korábbi elnöke. Rádi sérelmi díjat követel Litresits András, NVB-tagtól is, mert szerinte a távozásáról szóló cikkben valótlan tényeket híresztelt.
Vágólapra másolva!

A 444.hu nevű internetes sajtótermékkel szemben a lemondásom feltételezett okáról 2021. február 5. napján megjelent írásra tekintettel sajtóhelyreigazítási pert indítottam és 6 millió forint összegű kártérítés és sérelemdíj megfizetésére irányuló igényt, a cikkben valótlan tényeket híresztelő

– írja csütörtök esti közleményében Rádi Péter.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábbi elnöke azt is hozzátette, hogy a lemondásának személyes oka volt, amely "semmilyen vonatkozásban nem hozható összefüggésbe a cikkben leírt téves következtetéseken alapuló véleménnyel és az abban alaptalanul híresztelt rágalmakkal".

Rádi Péter 2015-től volt az NVB tagja, majd Patyi András lemondása után, 2018. augusztus 14-től a testület elnöke.

A Nemzeti Választási Iroda korábbi közleményben köszönetét fejezte ki a leköszönő elnöknek a többéves, magas színvonalú szakmai együttműködésért, külön kiemelve a választásjogi kérdésekben irányadó Kúria joggyakorlat-elemző csoportja munkájában való közreműködését, és további szakmai sikereket kívánt neki.