Rátámadt egy rendőrre egy borsodi férfi

Ezzel a székkel támadt a rendőrre a férfi.
Ezzel a székkel támadt a rendőrre a férfi.
Vágólapra másolva!
Tegnap egy bódult férfi egy élelmiszerboltból lopott a társával együtt. A biztonsági kamera felvételeit visszanézve, a rendőrök felismerték és éjjel elmentek a lakásához. Amikor a férfi észrevette őket és menekülni próbált és egy székkel rátámadt az egyik rendőrre.
Vágólapra másolva!

Szerdán loptak egy borsodi élelmiszerboltból. Az üzlet biztonsági kamerája mindent rögzített, úgyhogy a rendőrök vissza tudták nézni a felvételt. Rájöttek, hogy kik a gyanúsítottak. Éjjel megérkeztek a bódult férfi háza elé, hogy elfogják és aztán átkutassák a házát. Amikor a tolvaj észrevette őket, elszaladt a ház hátsó része felé.

A 10 kilós szék, amit a támadáshoz használt a férfi Forrás: ugyeszseg.hu

Egyik családtagja azt mondta a rendőröknek, hogy a férfi nincs otthon és nem tudja, hol lehet.

Egy másik rendőr a ház hátsó része felől érkezett. Amikor meglátta a menekülőt, felszólította, hogy álljon meg, de a férfi nem engedelmeskedett.

A rendőr újra felszólítta a tolvajt, aki ekkor hirtelen szembefordult az őt követő rendőrrel, felkapott egy udvaron lévő, háttámla nélküli, fém lábú, 10 kilós irodai széket és a rendőr feje felé sújtott vele.

Ezzel a székkel támadt a rendőrre a férfi. Forrás: ugyeszseg.hu

Az ütést részben sikerült a rendőrnek kivédenie, de zúzódásos sérülése lett. Elvette a férfitől a széket, majd a társa segítségével megbilincselte.

A támadás idején a büntetlen előéletű férfi ellen már eljárás indult kisebb értékre elkövetett lopás miatt, tulajdon elleni szabálysértés miatt pedig már el is marasztalták. A férfit bevitték a kapitányságra, ahol őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Kihallgatásán tagadta a bűncselekmények elkövetését.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ezúttal felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt indított nyomozást ellene.

Javasolták a tolvaj letartóztatását, amiről a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája várhatóan holnap fog dönteni.