A Gyurcsány-párt politikusa, Vadai Ágnes ismét a külhoni magyarokat támadja

Vadai Ágnes; Gyurcsány Ferenc ARCKIFEJEZÉS fórum FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása mosolyog politikus politikusnő SZEMÉLY utcafórum
Karcag, 2015. április 21. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke utcafórumán Vadai Ágnes alelnökkel Karcag főtéren 2015. április 21-én. Gyurcsány Ferenc és a DK elnöksége a Megélhetést! Biztonságot! elnevezésű utcafórumával országjárást kezdett. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
A jobbikos Stummer János után a Gyurcsány-párt egyik politikusa, Vadai Ágnes is elkezdett uszítani a külhoni magyarok ellen. A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, országgyűlési képviselője a közösségi oldalán azt kifogásolta, hogy magyar kormányzati támogatással épült a székelyföldi Marosszentgyörgyön egy műjégpálya. Vadai a témát összekötve a Tisza magyarországi szakaszának a szennyezettségével, kétértelműen arra utalt, hogy „ami Romániából jön, az minden mocsok". Egy másik bejegyzésében pedig – szokásához híven – a kárpátaljai nyugdíjasokat támadta, visszahozva a Gyurcsány-párt unalomig ismert kommunikációs paneljét „az ukrán nyugdíjüzletről", leukránozva ezáltal a kárpátaljai magyarokat. Ahogy közelednek a 2022-es parlamenti választások, a Gyurcsány listájára felkéredzkedő baloldali politikusok részéről láthatóan egyre inkább fog erősödni a magyarellenes hangulatkeltés a külhoniak ellen.
Vágólapra másolva!

Vadai Ágnes, a Gyurcsány-párt egyik alelnöke és országgyűlési képviselője a közösségi médiában keltett kétségkívül gyűlöletet a külhoni magyarok ellen.

Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes Forrás: MTI/Mészáros János

Első Facebook-posztjában, kedden az erdélyi magyarokat támadta. Vadai arról értekezett, hogy múlt héten az erdélyi, székelyföldi Marosszentgyörgyön egy fedett műjégpályát adtak át, amelynek megépítését a magyar kormány 264 millió forinttal támogatta.

A Gyurcsány-párti politikus felhívta rá a figyelmet, hogy 2016 óta ez a negyedik, magyar kormányzati támogatással létesült székelyföldi műjégpálya, a mostanit építtető alapítvány elnöke pedig Tánczos Barna (RMDSZ), Románia környezetvédelmi minisztere.

Arról azonban nem írt Vadai, hogy Tánczos Barnát csak 2020. december 23-án nevezték ki környezetvédelmi miniszterré, az általa vezetett alapítvány pedig már 5 évvel ezelőtt eltervezte a marosszentgyörgyi műjégpálya megépítését, ennek tehát köze sincs az RMDSZ-es politikus miniszteri tisztségéhez.

Továbbá közzétett egy fényképet a Tiszának egy meg nem nevezett magyarországi szakaszáról, ami láthatóan szennyezett, mint ahogy mindig is az volt az utóbbi évtizedekben, a tél vége felé közeledve.

Vadai ezt a következőképpen kommentálta: „Őszintén remélem, hogy a kedélyeskedő avató közben azért megvitatták az alábbi kép tragédiáját, meg azt, hogy a magyar adófizetők által adott pénz egy részét talán arra kellene költeni, hogy ne jöjjön a Tisza magyarországi szakaszára például Romániából se minden mocsok!"

Gyurcsány politikusa kétértelműen és áthallásosan fogalmazott, ami közvetett utalásként úgy értelmezhető, hogy „ami Romániából jön, az minden mocsok", tehát ez akár az emberekre is vonatkozhat.

Forrás: Facebook

Érdekes módon

Vadai Ágnes a Tisza szennyezettségét akkor nem kifogásolta, amikor a bukaresti Környezetvédelemi Minisztériumot román politikusok vezették, ez csak azt követően jutott eszébe, hogy 6 év után először ismét magyar politikus került a miniszteri székbe.

A DK-s képviselő bejegyzésében az sincs megemlítve, hogy a Tiszának csak egy nagyon kis szakasza érinti Romániát, az is a román-ukrán határon, a folyó pedig a mai Ukrajna területéről ered, és a belekerült szennyeződés többsége is onnan származik.

Vadainak a retorikai fogása gyűlöletkeltésként értelmezhető az erdélyi magyarok irányába, ahogy közelednek a 2022-es magyarországi választások pedig egyre több ilyen jellegű megnyilvánulásra lehet számítani a Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök vezette baloldal részéről.

Ezt a vélekedést támasztja alá a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjének, Stummer Jánosnak a gyűlöletkeltése is. Ahogy arról az Origo beszámolt, Stummer János is a közösségi oldalán uszított az erdélyi magyarok ellen, Vadaihoz hasonlóan kifogásolva azt, hogy magyar kormányzati támogatással épült meg a már sokat említett marosszentgyörgyi műjégpálya.

Vadai Ágnesnek a keddi napja sem telhetett el úgy, hogy nem uszít a külhoniak ellen, ezúttal a kárpátaljai magyarokat pécézte ki magának. A közösségi oldalára írt bejegyzésében nincs semmiféle újdonság, csupán

visszahozta a Gyurcsány-párt unalomig ismert kommunikációs paneljét „az ukrán nyugdíjüzletről", leukránozva ezáltal a kárpátaljai magyarokat.

Mindezen magyarellenes hangulatkeltés része a Gyurcsány Ferenc parlamenti listájára felkéredzkedő politikusok magyarellenes gyűlöletkampányának, amely várhatóan csak fokozódni fog a választások közeledtével.

A baloldali politikusok részéről arra lehet számítani, hogy soha nem látott intenzitással fogják támadni az erdélyi, kárpátaljai, délvidéki, illetve felvidéki magyarokat,

ennek érdekében pedig az ál- és rémhírterjesztéstől sem riadnak majd vissza.