Mára a visegrádi összefogás egy fontos politikai tőkévé vált

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában pártja Nőtagozatáról, a nők szerepéről, valamint a visegrádi együttműködésről beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus lett a nemrégiben megalakult Nőtagozat vezetője pártjában, ennek kapcsán elmondta, mint a KDNP egyetlen női képviselője, már egy ideje foglalkozott a tagozat megalakításával, amihez nagy támogatást kapott a vezetőségtől. Hozzátette, több oka is volt a megalakításnak, ezek egyike egy ideológiai. Véleménye szerint, amikor egy vallásos, keresztény nőről van szó, akkor a liberális felfogás szerint ez a modernitásnak egyféle ellenpólusa.

A Nőtagozat ezt kívánja cáfolni, a képviselő kifejtette, mélyen hisz abban, hogy nagyon sok tehetséges nő van, akik szeretnének a közéletben szerepet vállalni, a tagozatban már a megalakulás után sok polgármester, alpolgármester, helyi képviselő van, ők annak ellenére, hogy vallásos, keresztény emberek, teljes mértékben értik a modern kor kihívásait, azokra választ is tudnak adni. A Nőtagozat azt szeretné, hogy ne a lehetőség teremtse meg az igényt, hanem az igény teremtse meg a lehetőséget. Azaz, ha van egy tehetséges nő, akkor meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a közéletben is kipróbálhassa magát, nem a kvóta irányába kell elmenni. A Nőtagozatba az ország minden területéről érkeznek nők, akik a helyi ügyek jobb képviseletében tudnak segítséget adni a KDNP-nek.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.