Rákay Philip: Tudom, nagy kérés lesz ez tőlem, Anna, de kérlek, ne hazudj az arcunkba!

Donáth Anna Júlia, Momentum
Budapest, 2019. május 21. Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselőjelöltje. Az Európai Unió tagállamaiban 2019. május 23. és 26. között európai parlamenti választásokat tartanak. Magyarországon május 26-án lesz a szavazás. MTI/Momentum
Vágólapra másolva!
Rákay Philip legújabb bejegyzésében a Momentum európai parlamenti képviselőjét, Donáth Annát arra kéri, hogy ne hazudjon, ugyanis a magyar kormány nem szeretné cenzúrázni a Facebookot, pont fordítva, azt szeretné elérni, hogy politikai alapon ne lehessen egyik pillanatról a másikra letiltani jobboldali véleményvezéreket, jobboldali véleményeket. A teljes írást az alábbiakban olvashatják.
Vágólapra másolva!

Miközben a jobboldali közszereplők - köztük én magam is - napi szinten küzdünk ezen a platformon a véleményünk szabadságért, addig Donáth Anna - tegnapi posztjában - azt merészeli állítani, hogy a magyar kormány cenzúrázná a Facebookot.

Hazudsz, Anna! Mégpedig pislogás nélkül...

Nem a magyar kormány, hanem éppen a Facebook hivatalos moderátorai azok, akik kegyetlenül letiltják a jobboldali véleményvezéreket, miközben ti bepárásodott tekintettel nekik szurkoltok.
A véleménydiktátoroknak. Miközben reggeltől estig prédikáltok a szólás- és véleményszabadság szentségéről, ami állítólag a ti legfontosabb politikai, ideológiai krédótok volna...

Amikor letörlik a Pesti Srácok komplett Youtube-csatornáját, az összes saját tulajdonú archív anyaggal együtt, amikor korlátozzák, algoritmusokkal ügyeskedve csökkentik facebookos elérésüket, amikor Megadja Gábort igen intelligens, karakteres, jobboldali véleménye miatt elhallgattatják, amikor két nappal ezelőtt - gyűlöletbeszédre hivatkozva - letiltják a számotokra nyilván oly kedves gendervilág idiotizmusát őszintén bemutató videómat, akkor persze kussoltok, és közben lelki orgazmusotok van.

Gyurcsány kedvenc cicafiúja, a Homonnay Gergely nevű, persze nyugodtan delirálhat Orbán Viktor „megdögléséről", az Ezalényeg nevű balos álhír- és szennykanális is hányhatja az epét reggeltől estig, őket valahogy mindig elfelejtik megregulázni a Facebook-cenzorok, mert ők a TÁMOGATOTT kategóriába tartoznak. Mi, jobbosok pedig a TILT, jó esetben a TŰRT-be. Igazi bolsevik tempó ez, Anna! Nincs mit szépíteni!

Ti, a liberális demokrácia, a nyílt társadalom és egyéb roppant haladó fantazmagóriák hívői vagytok a techcégek elfogadhatatlan cenzúrájának leglelkesebb támogatói és egyben kedvezményezettjei. Miközben a magyar kormányt vádoljátok Facebook-cenzúrával.

Mi pedig - általatok múltba ragadtnak képzelt - jobboldali patrióták őszintén azt valljuk, hogy MINDEN tiltás rossz, és MINDEN magyar Facebook-felhasználót megillet a magyar jogrend által biztosított szólás- és véleményszabadság.

Úgysem éred fel ésszel, Anna, de a helyzet úgy áll, hogy ebben a pillanatban éppen mi vagyunk azok, akik a valódi szólásszabadságért küzdünk. Abszurd, de még a tiétekért is...