Breuer Péter: Nem nézték jó szemmel, hogy nem engedek be rasszista politikusokat

breuer, peter, heti, tv, heti tv, 2020, Breuer Péter,
breuer, peter, heti, tv, heti tv, 2020, Breuer Péter,
Vágólapra másolva!
Niedermüller Péter egymás után lehetetleníti el a VII. kerület kulturális intézményeit, legutóbb a 100 Tagú Cigányzenekart tette ki a Wesselényi utcai épületből, ahol eddig a próbáikat tartották. Erzsébetváros DK-s polgármestere korábban a Molnár Antal Zeneiskolától tagadta meg a dokumentumok alapján bizonyíthatóan nekik szánt ingatlan átadását, és Európa egyetlen zsidó tematikájú televíziójának, a Heti TV-nek is felmondta a bérleti szerződését, amelynek a tulajdonosa és műsorvezetője antiszemita üldöztetésként éli meg a történteket – hívja fel rá a figyelmet Breuer Péter a Médiapiac nevű online orgánumnak adott interjújában. Az interjút a Magyar Nemzet szemlézte.
Vágólapra másolva!

Tévés antiszemitizmusnak minősítette, hogy a DK-s Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat kiszorítja a kerületből az Európában egyedülálló, zsidó tematikájú televíziót.

– fogalmazott Breuer Péter a Médiapiac kérdésére válaszolva.

Breuer Péter Forrás: ALL RIGHT RESERVED/Marton Meresz

A tulajdonos úgy vélte, hogy

a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás – amelynek tagja a nemrégiben még szélsőjobboldali, rasszista nézeteket hirdető Jobbik is – nem nézte jó szemmel, hogy továbbra sem enged be a stúdiójába rasszista politikusokat,

mivel a szivárványkoalícióban rehabilitálni próbálják, szalonképesnek igyekeznek mutatni a Jobbikot is.

Breuer Péter kihangsúlyozta, hogy egy zsidó televíziónak, mint amilyen a Heti TV is, a zsidónegyedben van a helye. Leszögezte: az április 30-i kiköltözési határidőig a Wesselényi utcai stúdióból, később pedig akárhonnan, még „a spájzból is" fogja működtetni a csatornát, tartja magát az eddigi műsorkészítési elveihez, és a nyilvánosság előtt is ki fog állni az igazáért.

A Heti TV tulajdonos-műsorvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy

Niedermüller Péter kultúraellenes ámokfutásának legutolsó szakaszában a 100 Tagú Cigányzenekart zavarta el a Wesselényi utcai épületből, így a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas formáció a jövőben nem végezheti ott a próbáit.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, a gyurcsányista városvezető ezt megelőzően pedig nem volt hajlandó átadni az épületet a Molnár Antal Zeneiskolának, amelyet a kerület előző, fideszes vezetése kifejezetten a számukra újított fel. Bár a beruházás önkormányzati határozatában, valamint az ahhoz kapcsolódó közbeszerzési értesítőben is az szerepel, hogy a Damjanich utca 4-es szám alatt található épületet kizárólag a zeneiskolának szánták, azt

Niedermüllerék végül a Színművészeti korábbi vezetése körül alakult baloldali csoportjának adták ki, a piaci ár töredékéért.

A zeneiskola közben petíciót indított a baloldali városvezetés döntése ellen, és az online tiltakozást már több százan írták alá, akik között több elismert művész mellett megtalálható Strausz Kálmán Liszt Ferenc-díjas karmester is, aki 2017-ig az Operaház igazgatói pozícióját is betöltötte.

– jelentette ki korábban a Magyar Nemzetnek nyilatkozó Bajkai István, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője.

A képviselő arra is rámutatott, hogy a baloldal egyetlen szereplője sem emelte fel a hangját a lakosok érdekeit – sőt a sajtószabadságot is – sértő döntések ellen.

Mindezekről Brüsszel és Washington mélyen hallgat, a V4NA nemzetközi hírügynökségnek az erre vonatkozó kérdéseire

sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament, sem az amerikai Külügyminisztérium, sem Soros György álcivil szervezetei nem voltak hajlandóak reagálni.

A Heti TV-nek a gyurcsányista vezetésű Erzsébetvárosból való kiebrudalásáról az Origo itt és itt írt részletesen.