Niedermüller Péter egymás után lehetetleníti el a VII. kerület kulturális intézményeit, legutóbb a 100 Tagú Cigányzenekart tette ki a Wesselényi utcai épületből, ahol eddig a próbáikat tartották. Erzsébetváros DK-s polgármestere korábban a Molnár Antal Zeneiskolától tagadta meg a dokumentumok alapján bizonyíthatóan nekik szánt ingatlan átadását, és Európa egyetlen zsidó tematikájú televíziójának, a Heti TV-nek is felmondta a bérleti szerződését, amelynek a tulajdonosa és műsorvezetője antiszemita üldöztetésként éli meg a történteket – hívja fel rá a figyelmet Breuer Péter a Médiapiac nevű online orgánumnak adott interjújában. Az interjút a Magyar Nemzet szemlézte.

Tévés antiszemitizmusnak minősítette, hogy a DK-s Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat kiszorítja a kerületből az Európában egyedülálló, zsidó tematikájú televíziót. 
Bár az önkormányzat szorult anyagi helyzetére hivatkoztak, kiderült, hogy csak mondvacsinált okból mondták fel a Heti TV bérleti szerződését a Wesselényi utcai székházában, hiszen jóval nagyobb összeget kínáltam – havi egymillió forinttal többet – mint a pályázaton végül nyertesnek kihozott cég, ráadásul más jelentkező nem is volt  – fogalmazott Breuer Péter a Médiapiac kérdésére válaszolva.

Breuer PéterForrás: ALL RIGHT RESERVED/Marton Meresz

A tulajdonos úgy vélte, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás – amelynek tagja a nemrégiben még szélsőjobboldali, rasszista nézeteket hirdető Jobbik is – nem nézte jó szemmel, hogy továbbra sem enged be a stúdiójába rasszista politikusokat,  mivel a szivárványkoalícióban rehabilitálni próbálják, szalonképesnek igyekeznek mutatni a Jobbikot is.

Breuer Péter kihangsúlyozta, hogy egy zsidó televíziónak, mint amilyen a Heti TV is, a zsidónegyedben van a helye. Leszögezte: az április 30-i kiköltözési határidőig a Wesselényi utcai stúdióból, később pedig akárhonnan, még „a spájzból is" fogja működtetni a csatornát, tartja magát az eddigi műsorkészítési elveihez, és a nyilvánosság előtt is ki fog állni az igazáért.

A Heti TV tulajdonos-műsorvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy Niedermüller Péter kultúraellenes ámokfutásának legutolsó szakaszában a 100 Tagú Cigányzenekart zavarta el a Wesselényi utcai épületből, így a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas formáció a jövőben nem végezheti ott a próbáit.  Ahogy arról az Origo is beszámolt, a gyurcsányista városvezető ezt megelőzően pedig nem volt hajlandó átadni az épületet a Molnár Antal Zeneiskolának, amelyet a kerület előző, fideszes vezetése kifejezetten a számukra újított fel. Bár a beruházás önkormányzati határozatában, valamint az ahhoz kapcsolódó közbeszerzési értesítőben is az szerepel, hogy a Damjanich utca 4-es szám alatt található épületet kizárólag a zeneiskolának szánták, azt Niedermüllerék végül a Színművészeti korábbi vezetése körül alakult baloldali csoportjának adták ki, a piaci ár töredékéért. 

A zeneiskola közben petíciót indított a baloldali városvezetés döntése ellen, és az online tiltakozást már több százan írták alá, akik között több elismert művész mellett megtalálható Strausz Kálmán Liszt Ferenc-díjas karmester is, aki 2017-ig az Operaház igazgatói pozícióját is betöltötte. 

Ahelyett, hogy Niedermüller Péterék az erzsébetvárosiak érdekében cselekednének, egymás után zárják be a kulturális intézményeket, amelyek helyén DK-s kampányközpontokat hoznak létre – jelentette ki korábban a Magyar Nemzetnek nyilatkozó Bajkai István, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője. A képviselő arra is rámutatott, hogy a baloldal egyetlen szereplője sem emelte fel a hangját a lakosok érdekeit – sőt a sajtószabadságot is – sértő döntések ellen. 

Mindezekről Brüsszel és Washington mélyen hallgat, a V4NA nemzetközi hírügynökségnek az erre vonatkozó kérdéseire sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament, sem az amerikai Külügyminisztérium, sem Soros György álcivil szervezetei nem voltak hajlandóak reagálni. 

A Heti TV-nek a gyurcsányista vezetésű Erzsébetvárosból való kiebrudalásáról az Origo itt és itt írt részletesen.