Rengeteg ingatlanja, több tucat luxusautója és több százmillió forintja van a csalással vádolt ügyvédnek

NAV, V. Tamás, házkutatás
Vágólapra másolva!
V. Tamás szolnoki ügyvéd társaival együtt hamarosan bíróság elé áll egy hatmilliárdos költségvetési csalás miatt. Emellett uzsorázással, zsarolással és adócsalással is gyanúsítják – tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

A jogászról pár napja írtuk meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye alapján, hogy több százmillió forint értékben árult Németországból behozott Porschékat, BMW-ket, Mercedeseket és Ferrarikat, ám a gyanú szerint az adásvételek után nem fizetett adót.

Ezenkívül egy másik csalási ügyben is érintett, melyben hamarosan elsőfokú ítélet születhet.

A nemrég letartóztatott szolnoki ügyvéd 2013-ban meg akarta szerezni Portik Tamás üzlettársainak Rózsadombon található autótelepét, de végül nem sikerült neki. Egy évvel később a nemet mondó vállalkozók ellen eljárás indult, ugyanis V. Tamás a rendőröknek azt állította, hogy a telep bérlői tartoznak neki 30 millió forinttal.

Forrás: NAV

A csalási ügyben a volt olajosok gyanúsítottak, majd vádlottak lettek. Jelenleg zajlik az első fokú tárgyalás.

A Blikk eljárásra rálátó informátora szerint a V. Tamás által állított dolgokkal kapcsolatban egyre inkább felmerül a kérdés, valóban minden úgy történt-e, ahogyan azt az ügyvéd állította?

Ezt a büntetőeljárást szintén megemlítik egy olyan iratban, amely a húspápának nevezett üzletemberrel, Piero Pinivel és társaival – köztük a szolnoki ügyvéddel – szemben hatmilliárd forintos költségvetési csalás miatt folyó ügyben keletkezett – írja a Blikk.

Ebben a dokumentumban az szerepel, hogy V. Tamás egy értekezletnek nevezett találkozón egy pénzmosási ügy érintettjeivel érzékeltette, hogy sok mindent el tud intézni. Így például azt, hogy jelen legyen a gyanúsítottak kihallgatásán annak ellenére, hogy nem ő a védőjük. Megjegyezte, hogy

meg fogja oldani, hogy bent legyen úgy, hogy a rendőr nem fogja beleírni a jegyzőkönyvbe, és ő olyan lesz, mint egy szellem.

El fogja mondani, amit kell, és utána távozik.

Az ügyvéd és a hatóság összejátszásának tűnő dolog miatt – mint a sajtóban már megjelent – a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) már tavaly óta vizsgálódik. A Blikk megkeresésére a KNYF szóvivője, dr. Kovács Katalin azt mondta, hogy

a korrupciós bűncselekmény miatti nyomozásnak, amely felderítési szakban van, még nincs gyanúsítottja.

„Az ügyvéd számlájáról közel 600 millió forintot foglaltak le, van vagy százötven ingatlana, mindig luxusautókkal járt, 20-30 is volt neki egyszerre; Ferrari, Bentley, Lamborghini sorakozott a garázsában. Milliárdos volt, de képes volt kétmillió forintra rámenni, és közben úgy nézett ki, mint aki a Gólya áruházból öltözik" – vázolta fel V. Tamás életstílusát a Blikk informátora.

V. Tamás egy további ismerőse is megerősítette a lapnak, hogy az ügyvéd nagy lábon élt. Az illető beszámolt arról, hogy a gyanúsítottnál megtartott házkutatáson több nagy értékű autót foglaltak le. V. Tamás anyjánál is szétnéztek a hatóság emberei, és onnan is volt mit elvinniük, többek között egy Ferrarit.