V. Tamás szolnoki ügyvéd társaival együtt hamarosan bíróság elé áll egy hatmilliárdos költségvetési csalás miatt. Emellett uzsorázással, zsarolással és adócsalással is gyanúsítják – tudta meg a Blikk.

A jogászról pár napja írtuk meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye alapján, hogy több százmillió forint értékben árult Németországból behozott Porschékat, BMW-ket, Mercedeseket és Ferrarikat, ám a gyanú szerint az adásvételek után nem fizetett adót. 

Ezenkívül egy másik csalási ügyben is érintett, melyben hamarosan elsőfokú ítélet születhet. 

A nemrég letartóztatott szolnoki ügyvéd 2013-ban meg akarta szerezni Portik Tamás üzlettársainak Rózsadombon található autótelepét, de végül nem sikerült neki. Egy évvel később a nemet mondó vállalkozók ellen eljárás indult, ugyanis V. Tamás a rendőröknek azt állította, hogy a telep bérlői tartoznak neki 30 millió forinttal.

Forrás: NAV

A csalási ügyben a volt olajosok gyanúsítottak, majd vádlottak lettek. Jelenleg zajlik az első fokú tárgyalás. 

A Blikk eljárásra rálátó informátora szerint a V. Tamás által állított dolgokkal kapcsolatban egyre inkább felmerül a kérdés, valóban minden úgy történt-e, ahogyan azt az ügyvéd állította? 

Ezt a büntetőeljárást szintén megemlítik egy olyan iratban, amely a húspápának nevezett üzletemberrel, Piero Pinivel és társaival – köztük a szolnoki ügyvéddel – szemben hatmilliárd forintos költségvetési csalás miatt folyó ügyben keletkezett – írja a Blikk.

Ebben a dokumentumban az szerepel, hogy V. Tamás egy értekezletnek nevezett találkozón egy pénzmosási ügy érintettjeivel érzékeltette, hogy sok mindent el tud intézni. Így például azt, hogy jelen legyen a gyanúsítottak kihallgatásán annak ellenére, hogy nem ő a védőjük. Megjegyezte, hogy 

meg fogja oldani, hogy bent legyen úgy, hogy a rendőr nem fogja beleírni a jegyzőkönyvbe, és ő olyan lesz, mint egy szellem. 

El fogja mondani, amit kell, és utána távozik.

Az ügyvéd és a hatóság összejátszásának tűnő dolog miatt – mint a sajtóban már megjelent – a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) már tavaly óta vizsgálódik. A Blikk megkeresésére a KNYF szóvivője, dr. Kovács Katalin azt mondta, hogy 

a korrupciós bűncselekmény miatti nyomozásnak, amely felderítési szakban van, még nincs gyanúsítottja. 

„Az ügyvéd számlájáról közel 600 millió forintot foglaltak le, van vagy százötven ingatlana, mindig luxusautókkal járt, 20-30 is volt neki egyszerre; Ferrari, Bentley, Lamborghini sorakozott a garázsában. Milliárdos volt, de képes volt kétmillió forintra rámenni, és közben úgy nézett ki, mint aki a Gólya áruházból öltözik" – vázolta fel V. Tamás életstílusát a Blikk informátora.

V. Tamás egy további ismerőse is megerősítette a lapnak, hogy az ügyvéd nagy lábon élt. Az illető beszámolt arról, hogy a gyanúsítottnál megtartott házkutatáson több nagy értékű autót foglaltak le. V. Tamás anyjánál is szétnéztek a hatóság emberei, és onnan is volt mit elvinniük, többek között egy Ferrarit.