Az elmúlt 24 órában is rengeteg munkát adtak a migránsok a rendőröknek. Bács-Kiskun megyében fogták el a legtöbb migránst, de Csongrád-Csanád megyében is bőven 100 fölött volt a számuk. Fejér megyében tetten értek egy embercsempészt is, aki azonban a rendőröket látva kiugrott a kocsiból és elmenekült. Őt még keresik.

A rendőrök 115 migránssal szemben intézkedtek 24 óra alatt Csongrád-Csanád megyében.  

Február 21-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 16 esetben, összesen 50 migránst fogtak el  Mórahalom, Kübekháza, Kiszombor, Szeged, Röszke, Ásotthalom területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok között algériai, afgán, líbiai, tunéziai, marokkói, egyiptomi és szír is volt, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. 
Ugyanebben az időszakban a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely területén is találtak egy palesztin férfit,  aki nem tudott hiteles iratokat felmutatni, ezért tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el vele szemben.

Forrás: Police.hu

Február 21-én 17 óra 30 perc és 2021. február 22-én 5 óra 30 perc között 11 esetben 64 migránst tartóztattak fel  Kiszombor, Szeged, Röszke, Ásotthalom és Mórahalom területén, akik szíreknek, afgánoknak, albánoknak, irakiaknak és jemenieknek vallották magukat.

Mivel a migránsok egyike sem tudta hitelesen igazolni magát, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun megyében több mint száz migránssal szemben intézkedtek.

16 esetben 124 szír migránst tartóztattak fel  Bácsszentgyörgyön, Csikérián, Hercegszántón, Garán, Dávodon, Hódunán, Kunbaján, Madarason és Bácsbokodon. 

A migránsok egyike sem tudta hitelesen igazolni sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök hét migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában. 

Vasárnap 7 óra 35 perckor a 84-es számú főúton, Sopronkövesd külterületén igazoltattak hat török férfit,  akik Ausztria felé gyalogoltak. Egyikük sem tudta magát hiteles iratokkal igazolni.

A rendőrök egy migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Győr-Moson-Sopron megyében

Őt a rajkai határnál igazoltatták, Szlovákia felé tartott. 

A férfi marokkóinak vallotta magát, de papírjai nem voltak.

A Fejér megyei rendőrök egy embercsempészt fogtak el, aki kilenc migránst vitt magával egy autóban.

A cseh autót és sofőrjét tíz óra után próbálták igazoltatni a 8111-es számú úton, Baracska közelében. Amikor a sofőr észrevette a rendőröket, kiugrott a kocsiból és elmenekült. A rendőrök azóta is keresik. A hátrahagyott autóban kilenc szír, illetve iraki migránst találtak. 

14 migráns egyetlen kamionban. 

A román rendszámú kamion február 21-én 17 óra 45 perc körül jelentkezett belépésre a gyulai közúti határátkelőhelyen. A benne rejtőzködő migránsok törököknek vallották magukat,  de hiteles irataik nekik sem voltak.