Jakab Péter egyre vállalhatatlanabbul viselkedik a Parlamentben - erről ír legújabb Facebook-bejegyzésében Rákay Philip. A teljes írást az alábbiakban olvashatják.

Jakab! Nem azért vagy te ócska proli, mert parizert eszel pirosarannyal... Hanem, mert úgy viselkedsz.

Ráadásul nem egy városszéli becsületsüllyesztőben teszed, ahol a falakba ivódott már a savanyú kocsmaszag, hanem a Parlamentben. És még mielőtt bárki félremagyarázná: a proli ma nem a melósok, a kétkezi munkát végző emberek egykor tárgyilagos, majd később kissé dehonesztáló megjelölése, nem. A proli mára a közönséges, a bumfordi, a bárdolatlan, a kulturálatlan, a viselkedni nem tudó, a mindig mindenért mást okoló embertípus szinonimája. És te Jakab, gazdagon kimeríted e fogalmakat...

Teljes szereptévesztésben tévelyegsz, amikor azt gondolod, hogy ezzel az infernális stílussal te magad a kisember szószólója vagy, az igazság bajnoka, aki még a miniszterelnököt is durván sértegetni meri.
Pedig nem vagy te más Jakab, mint egy virtigli bunkó, a Dobrev Klán politikai bolhacirkuszának - egyelőre még hasznosnak látszó - verbális verőembere. Akihez képest még Gyurcsány is konszolidáltnak és kevésbé bicskanyitogatónak tűnhet. Ferenc a decens, az egész világot keblére ölelő, kenetteljesen bölcselkedő államférfit, te meg a kellő gőggel megáldott, öntudatosan hőzöngő, agresszív prolit adod, valljuk be: roppant hitelesen.

Jól kifundálták ezt Kláráék a Szemlőhegy úti villa politikai szereposztó díványán. Te pedig a hatalomba álmodva magadat, boldogan elvégzed a piszkos munkát helyettük is, eljátszva a rád osztott, visszataszító szerepet. Magadnak köszönheted Jakab, csak magadnak!
Állítólag történelem tanár vagy Jakab, de azért elmagyarázom, mert az ember mindig nehezen látja magát kívülről...

A kisnyilasok a II. Világháború után, hogy megússzák a felelősségre vonást - vállalhatatlan, múltbeli nézeteik és tetteik miatt -, gyorsan átvedlettek kommunistává. Zsidógyilkos antiszemitákból így lettek sokan ávh-s, szadista állatok, akik Rákosiék ártatlan politikai foglyait kínozták, likvidálták nagy odaadással.

Aljas prolik voltak ők is, akik bármilyen aprócska hatalmat kaptak a kezükbe, azonnal ezerszeresen visszaéltek vele, s önérdekből bárkit örömmel kiszolgáltak és elárultak, ha kellett. Ismerős, Jakab? Mert a te roppant kártékony, verbális politikai teljesítményed is pont ezt az attitűdöt idézi. Ne csodálkozz hát, ha olykor kisnyilasoznak és proliznak, amikor szóba kerülsz...

„A lábadat ne csókoljam meg, te kis mini Putyin?" - provokáltad egy hete a miniszterelnököt az Országházban. A helyzet úgy fest Jakab, hogy - politikai értelemben - neked még ahhoz is toronydaru kellene...