Tavaly májusban két társaság összeveszett a Deák téren. A vita odáig fajult, hogy egy 18 éves fiú halálra késelt két másik fiatalt a gyanú szerint. A támadót és a társait percekkel később, a Nyugati téren fogták el a rendőrök. A gyilkos és a társa az elfogásuk óta letartóztatásban vannak, amit most meghosszabbított a bíróság.

A két társaság május 22-én, hajnalban veszett össze egymással a Deák téren. A vita hevében összeverekedtek egymással, majd a 18 éves Cs. Krisztián megkéselte a 21 éves K. Gergőt és a 16 éves M. Lászlót a gyanú szerint. A támadó társa, egy 19 éves fiú az egyiküket meg is rugdosta a késelés után, a harmadik társuk pedig bíztatta őket.

A két megkéselt fiú belehalt a sérüléseikbe, a holttestek az úttesten feküdtek.

Fotó: Koncz Márton - Origo

A támadók ezek után elmenekültek a helyszínről, de a rendőrök a bejelentés után 10 perccel elfogták őket a Nyugati téren. A gyilkos a kést a Paulay Ede utcában eldobta, azt egy kocsi alatt találták meg. Cs. Krisztián a gyilkosság előtti napon lett 18 éves.

Mint az kiderült, a támadó banda egy másik bűncselekményt is elkövetett a gyilkosság előtt pár órával. A Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál voltak, amikor az egyikük egy padon alvó férfi mellől elvett egy hangfalat. Ekkor is összevesztek egy társasággal, Cs. Krisztián az egyik férfit arcon ütötte, majd egy késsel combon szúrta.

A késelő 18 éves férfi és az egyik 19 éves társuk május 24-e óta letartóztatásban vannak, a harmadik társuk pedig bűnügyi felügyelet alatt van. A kényszerintézkedéseket legutóbb 2021. február 24-ig hosszabbította meg a bíróság - írja az ügyészség.hu

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Fővárosi Főügyészség azt javasolta, hogy a bíróság újabb három hónappal hosszabbítsa meg a letartóztatásukat, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az, hogy újabb bűncselekményt követnének el.

Az Origó megkeresésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője, dr. Bagoly Bettina elmondta, hogy a bíróság az ügyészség javaslatával egyezően három hónappal, május 24-ig meghosszabbítitta a gyilkosok letartóztatását. A végézés viszont fellebbezések miatt nem jogerős.