Hét és fél év múlva szabadulhat az a pásztói nő, aki a saját gyerekét ölte meg, majd darabolta fel. Első fokon 13 évre ítélték, de mivel korábban volt letartóztatásban, és bűnügyi felügyeletben is, ezeket mind levonják a büntetésből. Ráadsul a 13 év egy harmadát is elengedik, ha jól viselkedik.

A három gyerekes nő élettársa és az ismerősei előtt is titkolta, hogy terhes. Végül 2018 első napján szülte meg egészséges kisbabáját, akit azonnal meggyilkolt. A fejét ütötte meg, majd a kisbabát feldarabolta, és a testrészeit a Kövicses patakban szétszórta.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ezután elment az egyik ismerőséhez, átöltözött, majd úgy tett, mintha semmi sem történt volna.

Nem sokkal később elfogták, és eljárást indítottak ellene. December 2-án – vagyis két évvel a gyilkosság után – 13 fegyházra ítélték.

Mivel az ügyész nem fellebbezett a döntés ellen – maga a nő ügyvédje sem – a nő viszont igen, ennél súlyosabb ítéletet nem kaphat.

Igaz, ennek valószínűleg kicsi az esélye. Egyrészt akár életfogytiglant is kaphatott volna, másrészt egy hasonló eset miatt egy nőt nemrég Miskolcon 16 évre ítéltek.

A nő büntetésének egy harmadát elengedhetik, ezután szabadulhat feltételesen. Ehhez az úgynevezett jó magaviselet kell, vagyis, hogy semmit ne kövesen el a börtönben.

Mivel egy évet letartóztatásban volt korábban, és egy évet bűnügyi őrizetben – utóbbiból öt nap számít egy börtönben töltött napnak – akár hét és fél múlva szabadulhat. Most úgy tűnik, lesz aki várja, ugyanis a férfi, akinek elvileg a gyerekével terhes volt, majd meggyilkolta, a történtek ellenére is eljegyezte. Még az ítélethirdetés előtt kérte meg a kezét.

Közben egy úgynevezett polgári peres eljárásban is részt kell vennie, amely azért indul, hogy eldőljön három gyereke kihez, hová kerüljön.