Bajkai István: Az ellenzék inkább a kormányt revolrverezi

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Parlament hétfői ülésnapjáról és természetesen Erzsébetváros ügyeiről.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, a Parlament hétfői ülésének a legfontosabb feladat az volt, hogy az egészségügyi veszélyhelyzetet szabályozták újra, hosszabbították meg. Hozzátette, miután az ellenzék ezt nem szavazta meg, ezért ismételten ki lehet mondani, nem akarnak társulni a küzdelemhez, sem egészségügyi, sem pedig társadalomépítési szempont szerint. Pedig – tette hozzá, mindenki számára az lenne a kívánatos, ha a járvány elleni küzdelemben összefogna a kormány és az ellenzék, ám sajnos, az ellenzék nem akar ebben a konszenzusban szerepet vállalni, helyette inkább a kormányzatot revolverezi. Káros, ha a veszélyhelyzetet, a vakcina kérdését politikai ügyként kezeli az ellenzék.

Ám mindezek ellenére a kormányzat határozottan megy előre, teszi a dolgát, sikeresen küzdve a járvány ellen, amivel egyébként Európában is példát mutat. Olybá tűnik, az ellenzék számára az átoltottságnál az átpolitizáltság sokkal fontosabb, a folyamatos támadásokkal bizonytalanságot keltenek,ami nagyon káros, ezt lassan már akár politikai bűnnek is lehet nevezni. Ittg emberi életekről van szó, arról, hogy az embereknek bizalma legyen az egészségüggyel, a döntéshozókkal,a szakemberekkel, a szakhatóságokkal szemben. Szerencsére a magyarországi egészségügy kiválóan teljesít. Mindeközben a kormányzat folyamatosan tárgyal, hogy legyen elegendő vakcina, nem várva a brüsszeli engedélyekre. Mert most az a fontos, hogy itt legyen a védőoltás, mert abból az a legjobb, amit beadnak. Nem lehet, nem kell különbségeket tenni közöttük.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.