Ahogy arról hétfőn az Origo is beszámolt, karambolozott autójával a Jobbik elnöke és frakcióvezetője, Jakab Péter. Az Árpád hídnál történt balesettel kapcsolatban Jakab megemlítette, hogy nem ő vezette az autót. A jelek szerint a sofőr az a Hajnády Kristóf Endre volt, aki egy fénykép tanúsága szerint Auschwitzban a győzelem jelét mutatta. Bárhogy is próbálnak a Jobbik köré új múltat írni, nem változott semmit, Jakab közvetlen embere ma is egy régi antiszemita.

A Pesti Srácok stábjának szerkesztősége teljesen véletlenül volt ott hétfőn a baleset helyszínén, melynek láthatóan nem örült a Jobbik pártelnöke. Jakab Péter elismerte, hogy nem ő vezette az autót, miközben a helyszínen ott volt Hajnády Kristóf is. A PS azt írja, hogy információik szerint Jakab sofőrje egyébként elismerte, hogy ő volt a vétkes, ami a videó alapján nem is igen kérdéses".

De ki Hajnády Kristóf? Auschwitzban a győzelem jelét mutatta, náci háborús bűnös volt a példaképei között, és Adolf Hitler fotója is ott díszelgett Facebook-oldalán. Az egykori jobbikos, most már egri polgármester, Mirkóczki Ádám egyik bizalmi embere - írja a Mandiner. 

2014 szeptemberében füzesabonyi jobbikos képviselőjelöltként került be a hírekbe Hajnády Kristóf. Egy róla készült képen az látszik, hogy az auschwitzi haláltáborban pózolt, a győzelem jelét mutatva. A képet maga Hajnády tette közzé a Facebook-oldalán.

A szélsőjobboldali nézetek azonban másban is tetten érhetőek voltak: példaképei között ugyanis egyebek közt Alfred Jodl háborús bűnöst is megnevezte, sőt, Hitler egyik fotója is felkerült a Jobbik jelöltjének oldalára, amihez Hajnády azt kommentelte: „...majd segít a Füh... izé, szerencse."

Egyes hírek szerint Hajnády Mirkóczki Ádám munkatársa, választókerületi stábjának tagja, és ebben a minőségében jobbikos országos vezetőkkel is találkozhat. Hajnády Mirkóczki sajtóügyeit intézi, jelen van minden fontos rendezvényen, sajtóeseményen, és intenzíven részt vesz a kampányban.

Amikor szellemisége napvilágra került, csak annyit írt, hogyNem kérek sem én, sem a Jobbik bocsánatot, és nem büszkeségből, hanem azért nem, mert nincs miért".

Hajnády arra is kitér magyarázatában, hogy a családja „három hátrányos helyzetű, roma származású, a gyámügy által a szülőktől elvett gyermeket nevel".

Hajnády nem az egyetlen a Jobbik sajtósai közül, akit korábban szélsőséges nézetekkel hoztak összefüggésbe. A Jobbik sajtóosztályának volt munkatársa Balasi András, aki a holokauszt áldozatainak számán viccelődött, és vagonokat emlegetett.

A sofőr elismerte felelősségét, ő okozta a balesetet, ilyen esetekben, ha az ember elismeri felelősségét, helyszíni bírsággal végződik az ügy. De a most kiderült részletekből is világos, hogy nem változott semmit a Jobbik, Jakab közvetlen embere ma is egy régi antiszemita.