Egy férfi és három társa karddal, lapátnyéllel és téglákkal támadt rá egy ózdi családra az otthonukban. Két családtagnak életveszélyes sérülése lett.

A vád szerint 2019 szilveszterén Ózdon, egy családi házban mulatott együtt négy férfi. Közülük ketten éjszaka átmentek a szomszédhoz, ahol az agresszív viselkedésük miatt vitatkozni kezdtek a családtagokkal. Az egyik férfi megfejelte a családfőt majd verekedni kezdtek, de a családnak végül sikerült őket kituszkolnia a házból. A verekedést kezdő férfi azt mondta nekik, hogy elmegy egy kardért, amivel majd megöl mindenkit.

Pár perc múlva mind a 4 férfi visszament a házhoz. A gyilkossággal fenyegetőző férfinál egy 70 centi hosszú kard volt, az egyik társánál lapátnyél, a másik kettő pedig téglákat és köveket fogott. Mindannyian rátámadtak a családra.

A kardos férfi üvöltözve csapkodott és vagdalkozott, bejutott a házba, közben az ajtó üvegezett részét betörte. A család vasvillával, lapáttal védekezett, a családfő pedig egy fém vízmértékkel próbálta védeni a kardcsapásokat, de a kezén többször megsérült.

A támadókat végül sikerült kiszorítani a házból, de a kardos férfi az udvaron megint rátámadt a családfőre, közben a társai téglákkal és kéziszerszámokkal dobálták a családot. A családját védő férfi éppen egy féltégla elől hajolt el, amikor a kardos férfi „megöllek!" felkiáltással megvágta az arcán.

A családfőnek az arcán mély, vágott sebe lett, csak a szerencsének köszönheti, hogy nem halt meg.

Közben egy másik támadó lapátnyéllel próbálta megütni a család egy másik tagját, aki vasvillával védekezett, de egy ütés eltalálta a halántékát. Ezek után a támadó egy téglával is fejbe dobta, amitől megszédült és az épület falának esett. Ettől 8 napon túl gyógyuló, közvetetten életveszélyes sérülése lett.

Két támadó nem ment be a házba, de folyamatosan kövekkel, téglákkal és szerszámokkal dobálták a családot, betörték a ház ablakit és egy kocsit is megrongáltak.

Az ügyészség a négy férfi ellen emberölés kísérlete, életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a karddal, valamint a lapátnyéllel támadó két férfit ítélje a bíróság börtönbüntetésre, a két társukat pedig közmunkára.