Egy kamionsofőr okozott balesetet a 33-as főúton. Nem vette észre, hogy az előtte haladó teherautó fékez, ezért nekiment hátulról. A teherautó az ütközéstől nekiment az előtte haladó kocsinak. A balesetben egy embernek maradandó fogyatékossága lett.

A kamionos 2019. október 17-én ideális időjárási és látási viszonyok között hajtott 33. számú főúton Debrecen irányába, a sebességhatárt betartotta. Vele egy irányba ment egy úthenger, nagyjából 10 kilométer/óra sebességgel. Az úthenger mögött hajtott két kisteherautó, amik folyamatosan lassítottak, a kamionos előtt hajtó még a vészvillogóját is használta.

A kamiont vezető férfi ezt a figyelmetlensége miatt későn vette észre és neki ment az előtte haladó kisteherautónak. Emiatt a teherautó nekiment az előtte haladó kocsinak, az pedig az úthengernek.

A két kisteherautó 1-1 utasának lett 8 napon túl gyógyuló sérülése, az egyiküknek maradandó fogyatékossága lett.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a kamionos ellen. Azt javasolják ,hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje pénzbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa el a vezetéstől - írja közleményében a Hajdú–Bihar Megyei Főügyészség.