Gyurcsány erkölcsi példaképnek nevezte Donáth Anna szexuális zaklatás miatt elítélt apját

Vágólapra másolva!
Sokfajta emberre van szüksége egy politikai csoportosulásnak, olyanokra, (...) akikről azt gondoljuk, hogy bennük van a mi moralitásunk, mint Donáth Laciban - 2003-ban így vélekedett a most első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt barátjáról Gyurcsány Ferenc. A momentumos Donáth Anna apja az MSZP liberális szárnyát erősítette, ennek megfelelően maximálisan élvezte a bukott miniszterelnök támogatását.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo szerdán beszámolt róla, a bíróság első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Donáth László volt szocialista országgyűlési képviselőt, evangélikus lelkészt. Donáth Anna apját folytatólagosan elkövetett szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel vádolják. Mint ismert, a botrány 2019 augusztusában robbant ki: a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház dolgozói közül többen is arra panaszkodtak, hogy az intézmény útjait egyengető politikus szexuálisan zaklatta őket, egyikük feljelentést is tett az ügyben.

Ezek után érdemes megnézni, a baloldal hogyan viszonyul Donáth Lászlóhoz. Az akkor még a szocialista pártban politizáló, Medgyessy Péter volt kormányfő munkáját segítő Gyurcsány Ferenc a Mozgó Világnak adott 2003-as interjújában erkölcsi példaképként, szuperlatívuszokban beszélt párttársáról.

A nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Donáth annak ellenére, hogy lelkészként tevékenykedett, az MSZP liberális szárnyához tartozott. Ennek megfelelően maximálisan élvezte, és a mai napig élvezi a bukott kormányfő támogatását.