A elmúlt 24 óráben kilenc megyében is fogtak el migránsokat, csak Csongrád-Csanád megyében 107-en próbálkoztak. Emellett három embercsempészt is elfogtak, akik ellen büntetőeljárás indult.

A Somogy megyei rendőrök 12 óra alatt hét migránst tartóztattak fel

Az afgán férfiakra Siófok közelében, az M7-es autópálya 95. kilométerszelvényében találtak rá 16 óra 10 perckor egy kamion rakterében. Egyikük sem rendelkezett hiteles iratokkal, ezért a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték őket, kihallgatásuk folyamatban van.

Forrás: Police.hu

Tolna megyében öt migránssal szemben intézkedtek

A szír migránsokat délután negyed 4-kor igazoltatták a Dunaszentgyörgyi pihenőben. 

Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

58 migránst, és egy embercsempész próbálkozott Bács-Kiskun megyében

Február 23-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 5 esetben 19 migránst fogtak el Mélykút, Vaskút, Hercegszántó és Tataháza területén. A migránsok szíreknek, pakisztániaknak és afgánoknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban egy román férfi ellen embercsempészet miatt indítottak büntetőeljárást, aki 6 migránst vett fel autóval. A román sofőrt az 55-ös számú főúton, Baja közelében igazoltatták. A migránsok afgánoknak vallották magukat, de semmilyen hiteles iratot nem tudtak felmutatni az igazoltatás során.

A sofőrt kihallgatását követően őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását.

A migránsokat kihallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Délután öt és hajnali öt óra között 6 helyen további 33 migránst tartóztattak.

Forrás: Police.hu

Több, mint száz migráns Csongrád-Csanád megyében

5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 10 esetben, összesen 38 migránst fel Röszke, Óföldeák, Ásotthalom és Szatymaz területén. Volt köztük marokkói, szír, algériai, líbiai, és afgán is, azonban egyiküknél sem voltak hiteles iratok.

Reggel 7-kor a nagylaki határnál egy bolgár kamionban hat, míg egy órával később a ssanádpalotai határnál, szintén egy bolgár teherautóban négy rejtőzködő migránst találtak

A csoportok tagjai afgánoknak és pakisztániaknak vallották magukat, de nem tudtak hiteles iratokat felmutatni az igazoltatás során.

Fél 8-kor Csanádpalota külterületén ellenőriztek még egy bolgár honosságú teherautót, melyben 13 afgán migráns rejtőzött, akik nem tudták igazolni magukat, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Forrás: Police.hu

Ugyanebben az időszakban 46 migránst tartóztattak fel Röszke és Tiszasziget területén.

A Pest megyében három migránst fogtak el

Délután fél 4 órakor egy Bugyin található cég telephelyénél találtak rájuk. 

A Békés megyei rendőrök 14 migránst tartóztattak fel

Reggel fél 9-kor a magyar és román rendőrök a gyulai közúti határátkelőhelyen egy bolgár teherautót vizsgáltak át, melyben hat afgán férfi rejtőzött. Mivel egyikük sem tudta hitelesen igazolni sem személyazonosságát, sem Magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, a  román rendőrök eljárást indítottak ellenük. 

23 órakor Lőkösházán, a vasútállomáson újabb nyolc migránsra találtak rá, akik egy tehervonaton rejtőzködtek.

A Baranya megyében négy migránst fogtak el

Az afgán migránsokat Udvar közelében tartóztatták fel, egyikük sem tudott hiteles iratokat felmutatni.

Forrás: Police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök embercsempészet miatt vettek őrizetbe egy ukrán férfit

A férfi a záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 15 utasával együtt. A rendőrök megállapították, hogy az általuk átadott iratok hamisak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök a 64 éves ukrán sofőrt őrizetbe vették, és embercsempészet miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben, utasait pedig visszairányították Ukrajna területére.

A rendőrök egy embercsempésszel és tizenkét migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Győr-Moson-Sopron megyében

A rendőrök február 23-án 9 óra 20 perckor az M1-es autópályán, Tata közelében ellenőriztek egy 52 éves bolgár férfit. Az autóban a sofőrön kívül hat migránst találtak, akik közül öten szírnek, egy társuk pedig pkisztáninak vallotta magát. A rendőrök a sofőrrel együtt együtt elfogták őket.

Forrás: Police.hu

Ugyanezen a napon a Börcsi pihenőnél ellenőriztek egy bolgár kamiont, amellyel kapcsolatban a 65 éves sofőr tett bejelentést, hogya kocsi rakterében migránsok bújtak el. A rendőrök a helyszínen igazoltatták a teherautóban rejtőzködö három afgán férfit, akik nem tudtak hiteles iratokoat felmutatni.

Forrás: Police.hu

14 óra 50 perckor Győrben, a vasútállomás közelébenújabb három migránst igazoltattak.nekik sem voltak hiteles irataik. 

Az elfogott migránsokat és a bolgár sofőrt a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon hallgatták ki.

 

Forrás: Police.hu