Havi 92 milliós fizetést írt be szerelmének a saját cégében egy nő. Aztán négy nappal később már a egy munkahelyi balesetre hivatkozva 568 millió forintot igényeltek 7 hónapra. Persze ez feltűnt a kormányhivatalnak, és nem utaltak. A pár ellen így is eljárás indult csalás miatt, és most vádat emeltek mindkettejük ellen.

A nő szegedi székhelyű cégében szerelmének havi bruttó 92 millió forintos munkabért tartalmazó munkaszerződést adott, miközben neki nem volt fizetése.

A szerződés aláírása után 4 nappal bekövetezett üzemi balesetre hivatkozva az illetékes kormányhivataltól baleseti táppénzt igényeltek a keresőképtelenség 7 hónapjára folyamatosan, összesen 568 millió forintot.

Az elektronikusan benyújtandó és kitöltendő nyomtatványokon a havi munkabér összegét „csak"
9,2 millióra tudták kitölteni, ezért egy külön nyilatkozatot juttattak el a könyvelőnek a havi 92 millió forintos munkabérről.

A hatályos jogszabályok szerint a munkaszerződés szerinti munkabér összege a baleseti táppénz alapja, a férfi azonban a balesetet megelőzően nem rendelkezett 180 napi jövedelemmel.
A kormányhivatal így nem állapította meg a jogosultságot, az előtte folyamatban levő eljárást felfüggesztette, egyetlen fillért sem kaptak.

Ennek ellenére persze eljárás indult ellenük, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználásával vádolják őket.