Az ügyészség csalás, és személyes adatokkal való visszaélés miatt emelt vádat egy férfi és két nő ellen, akik hamis előfizetői szerződéseket kötöttek, majd drága telefonokat rendeltek, melyeket aztán eladtak.

 A férfival szemben korábban is folyt büntetőeljárás csalás miatt, akkor társaival együtt más nevére szóló telefon-előfizetői szerződést kötöttek, ezzel együtt drága telefonokat rendeltek, melyeket később eladtak.

A férfi 2018. nyarán börtönben volt, élettársa azonban ismerte a férfi módszerét, így elhatározta, hogy egyedül is megpróbál pénzt szerezni. Tervébe bevonta a férfi anyjának testvérét is, akinek a nevére telefonokat rendeltek.

Amikor a férfi kiszabadult, élettársával és nagynénjével együtt folytatta a csalásokat. Más emberek személyes adataival, interneten illetve a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül előfizetői kötöttek szerződést, majd értékes telefonokat rendeltek, ezeket futárszolgálat szállított a megadott címre, ahol valamelyikük átvette őket. A megtévesztéssel közel 2 milliós foritnyi kárt okoztak egy telefontársaságnak.
Az ügyészség a csalás mellett személyes adatokkal való visszaéléssel is vádat emelt velük szemben.