Újra és újra kihallgatják a halálra gázolt hároméves Lesi Dávidka édesanyját, Hopp Csillát a másfél évvel ezelőtt történt baleset ügyében, ugyanis a helyszínen lévő térfigyelő kamera nem rögzítette a balesetet, így a perdötnő bizonyíték megsemmisült - írja a Bors. A nő így képtelen feldolgozni a tragédiát, ügyvédje szerint az, hogy még mindig tart a nyomozás, csak káros időhúzás. 

Megdőlt a perdöntő bizonyíték, a helyszínen lévő kamera ugyanis az ominózus másodpercekben másfelé mozgott, így nem rögzítette a baleset pillanatait, a nyomozást tovább folytatták a rendőrök Hopp Csilla és L.L. Junior kisebbik fia, Dávidka gázolásának ügyében. 

Hopp Csilla állítja, a kisfiú kirántotta a kezét a kezéből, a nyomozati dokumentációban azonban ezt máig nem tisztázták, a szemtanúk vallomásai pedig ellentmondásosak.  

A nő ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik nyomozás még ennyi idővel a 2019 augusztusában történt halálos baleset után is. A nőnek nemrég vissza kellett térnie a baleset helyszínére, hogy a nyomozók rekonstruálni tudják a történteket. Horváth B. Gábor büntetőszakjogász szerint az eljárás szándékos időhúzásnak fogható fel. 

A nyomozás ma is folyik, most a szembesítéseknél tartunk. Csillát és a szemtanúkat akarják meghallgatni, ki hogyan emlékszik a történtekre. Azt gondolom, ez káros időhúzás. Másfél éves gyötrelem ez egy gyászoló édesanyának 

- mondta az ügyvéd a Borsnak

"Nem történt bűntény, az eljárás eddigi adatai alapján ez nyilvánvaló. Szerencsétlen baleset volt, s azt gondolom, épp elég, sőt sok is, amit Csilla átélt, és amit szerető édesanyaként egész életében cipel majd. Ezzel kapcsolatban nem tud többet elmondani már" - tette hozzá.

Így történt a baleset

Mint azt a lap felidézte, a halálos baleset 2019. augusztus 31-én egy zuglói gyalogátkelőnél történt, ahol egy szabályosan közlekedő autó elgázolta az úttestre kiszaladó Lesi Dávidkát. A kisfiú életéért órákon át küzdöttek a mentősök, de nem sikerült megmenteni. A balesetet a szemtanúk mellett Dávidka bátyja, Lacika is látta.

Hopp Csilla állítja, kisfia kirántotta a kezét a kezéből, azonban a nyomozati dokumentációban ezt máig nem tisztázták. A helyszínen lévő kamerafelvétel lehetett volna a perdöntő bizonyíték, de mint kiderült, az ominózus másodpercekben épp másfelé mozgott a felvevő - összegzi a Bors.