Ez alkalommal is száz felett volt azoknak a száma, akik megpróbáltak, vagy be is jutottak magyarországra. persze el is fogták őket. Csongrád-Csanád, és Bács-Kiskun megyében próbálkoztak a legtöbben. Három embercsempész ellen büntetőeljárás indult.

Két migránst fogtak el Békés megyében. 

A szír férfiakat fél 10 körül szállították le egy buszról. Mivel egyikük sem tudott hiteles iratokat felmuatni, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Öt migráns Fejér megyében

11 órakor egy román honosságú teherautó pótkocsijának rakterében öt migránst találtak az M1-es autópályán, az óbaroki pihenőhelynél.nekik sem voltak hiteles irataik, így visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében három migránssal szemben intézkedtek

A három ghánai férfitt február 24-én Vaja külterületén fogták el. 

Forrás: Police.hu

4 migráns Pest megyében

10 óra körül egy budaörsi cég telephelyénél igazoltattak a rendőrök négy migránst, akik szíreknek vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök 3 embercsempészt is elfogtak 

Két magyar rendszámú autóst követtek a rendőrök az M1-es autópályán, majd Csém közelében állították meg őket. Az autókban a román sofőrökön kívül tizenhárom szír migránst találtak. A sofőröket és a migránsokat elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték őket.

A sofőrökkel szemben dembercsempészet miatt büntetőeljárás indult.

Ugyanezen a napon este 9-kor egy osztrák rendszámú autót ellenőriztek az M1-esen, Győr közelében. Az autóban a szerb sofőrön kívül tizenhat szír migráns utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Forrás: Police.hu

A sofőr ellen itt is eljárás indult.

Forrás: Police.hu

134 migráns Csongrád-Csanád megyében

33 esetben 134 migránst fogtak el Kiszombor, Szeged, Kübekháza, Makó, Ásotthalom, illetve Röszke területén. A migránsok között volt pakisztáni, jemeni, egyiptomi, tunéziai, szír, líbiai, palesztin, afgán és algériai is, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Február 24-én 17 óra 30 perc és február 25-én 5 óra 30 perc között 11 esetben, 65 migránst tartóztattak fel Kiszombor, Ferencszállás, Klárafalva, Mórahalom, illetve Röszke területén.

132 migráns Bács-Kiskun megyében

12 esetben 53 migránst tartóztattak fel Gara, Kelebia, Csikéria, Mélykút, Hercegszántó, Kecskemét, Bátmonostor és Borota területén, akik szíreknek vallották magukat, de sem személyazonosságukat,  sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Később 10 esetben újabb 79 migránst tartóztattak fel Csikéria, Bácsbokod, Gara, Madaras, Hercegszántó, Katymár és Csátalja területén.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.