Egy aszalón élő férfi nem akarta időre befejezni a villanyszerelést az ismerőse házában, ezért az odament hozzá és számon kérte. A férfi ettől dühös lett, és rátámadt egy macsétával.

A vád szerint a férfi egy régi ismerőse aszalói házában elvállalta a villanyszerelési munkát. Az előleg átvétele után nem a megrendelő igényének megfelelően dolgozott, ezért az ismerős tavaly decemberben felhívta és azt mondta neki, hogy másnapra fejezze be a munkát. A férfi ezt nem akarta, egy későbbi időpontot határozott meg, ami nem tetszett az ismerősnek ezért összevesztek.

Másnap az ismerős az apjával együtt kocsival elmentek a férfihoz, hogy személyesen beszéljék meg a dolgokat. Amikor az ismerős kiszállt az autóból, összeveszett a házból kijövő emberekkel. A zajra kiment a férfi is, aki szintén vitatkozni kezdett a megrendelővel, de ez a többiek közbelépése miatt hamar elcsitult.

Az ismerős visszaült apja mellé a kocsiba, de nem mentek el. A férfi a számonkérés miatt olyan mérges lett, hogy megfogott egy bozótvágót, amivel betörte a kocsi jobb első ajtajának ablakát. Ezzel 25 ezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a férfit ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül bocsássa próbára, és erre az időre rendeljen ki mellé pártfogót.