Hat orvvadász járta rendszeresen a mátraszőlősi erdőt, lecsaptak rájuk a rendőrök - videó

orvvadász, orvvadászat, vadász
Vágólapra másolva!
Tiltott vadászati eszközökkel, tilalom alatt álló vadakat ejtettek el orvvadászok Nagybárkány és Mátraszőlős külterületen. A rendőrök hat férfit fogtak el, akiknél több száz lőszert, valamint különböző trófeákat találtak.
Vágólapra másolva!

Többrendbeli orvvadászat, közokirat-hamisítás és lopás miatt indított eljárást a rendőrség egy 61 éves férfi és 26 éves társa; valamint orvvadászat és orgazdaság miatt egy 56 éves férfi, lopás miatt pedig egy 77 éves, egy 48 és egy 58 éves férfi ellen.

A 61 éves férfi és 26 éves társa még 2018 januárjában a Nagybárkány és Mátraszőlős külterületen megtartott vadászaton három vaddisznót lőttek le, de azokból csak kettőt jegyeztek be, a harmadikat elvitték az erdőből. Az idősebb férfi

később egy másik orvvadásszal is visszament ugyanebbe az erdőbe, ahol tiltott vadászati eszközzel ejtettek el két vaddisznót.

A 61 éves férfi többször visszajárt más-más orvvadászokkal az erdőbe, hogy tilalom alá eső szarvasborjút, valamint egy őzbakot lőjjenek ki.

A vadászati naplóba vagy nem jegyezték be az elejtett zsákmányt, vagy más néven tüntették fel a vadakat.

A pásztói nyomozók február 24-én egy összehangolt akcióban a gyanúsítottakat elfogták, lakóhelyükön pedig kutatást tartottak, amelyek alkalmával különböző fegyvereket, több száz lőszert, valamint különböző trófeákat találtak meg és foglaltak le. A hatóság tagjai az előállított hat férfit gyanúsítottként hallgatták ki.