Beoltották a kínai vakcinával Áder Jánost

ÁDER János beoltása
Áder János köztársasági elnök megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának első oltását a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében 2021. február 26-án.
Vágólapra másolva!
Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Áder János köztársasági elnök, aki a közmédiának pénteken nyilatkozott erről.
Vágólapra másolva!

Az államfő elmondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene - mert csak akkor kerül sorra - a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára "szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután" megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak.

- fűzte hozzá Áder János.

Áder János köztársasági elnök megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának első oltását a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében 2021. február 26-án Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül, és kínai vakcinát ajánlott fel neki.

Áder János arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

Áder János köztársasági elnök nyilatkozik, miután megkapta a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának első oltását a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében 2021. február 26-án Forrás: MTI/Bruzák Noémi

- hangsúlyozta az államfő, hozzátéve: reméli, hogy akkor a járványt is hamarosan magunk mögött tudhatjuk.