„Hétgyermekes keresztény családapaként, csalódott jobboldali konzervatívként elindultam a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson." Idézte fel Márki-Zay Péter szavait Rákay Philip legújabb közösségimédia-bejegyzésében. Bár ne hallgattál volna arra a belső, téged egyfolytában megcsaló hangra, amely azt duruzsolja neked, hogy még ennél is többre vagy hivatott. El kell szomorítsalak Péter! Te csak egy önjelölt, hiteltelen hobbimessiás vagy, mégpedig a legócskább fajtából. Aki kiábrándult, jószándékú embereknek árul politikai búcsúcédulákat, általad biztosított, hamis politikai megváltásról, feloldozásról, ostoba negyedigazságokról papolva - írja.

Azt írod magadról, keresztény vagy, s egyben csalódott, jobboldali, konzervatív. Pontosan melyik vagy ezek közül, amikor: 

- Hazugságban fogant, első polgármesteri kampányodban látványosan elhatárolódsz az összes párttól, majd kiderül, hogy a Jobbik segítsége áll mögötted.

- Az első adandó alkalommal összebútorozol a Dobrev Klán vállalhatatlan tagjaival, a nemzetre rárontó, szemkilövető Gyurcsánnyal, a hazát bármikor el- és kiáruló gazemberekkel.

- Összefogsz a nemrég még uniós zászlót égető és bőszen antiszemita, lassan azonban a Gyurcsány családot is balról előző, most éppen harcos européert játszó Jobbikkal.

- Elvtársi közösséget vállalsz a nyugati hálózat tartótisztjei által, bábként rángatott momentumos hazaárulókkal.

- Tisztes közéleti embereket rágalmazol, ordas hazugságokkal sértve a becsületüket, majd amikor elítél a bíróság, rögtön koncepciós pereket, meg vérbírókat emlegetsz, a büntetés összegét pedig a rajongóidtól tarhálod össze.

- Az elmúlt ezer év legkorruptabb, legkártékonyabb vezetőjének nevezed Orbán Viktort, akinél szerinted Rákosi is jobb volt, miközben politikai kisegítőiskolásként fel sem érheted ésszel, az orbáni, patrióta politika hosszútávú, nemzetmegtartó erőfeszítéseit, eredményeit.

- Egyre agresszívebb és aljasabb módon fenyegeted politikai ellenfeleidet, és áttételesen azokat is, akik az elmúlt tíz évben például köztisztviselőként dolgoztak.

- Egy világjárvány idején - amikor emberek életét kell megmenteni - arra buzdítod az orvosokat, hogy szüntessék be a munkát, mert szerinted azzal térdre lehetne kényszeríteni az Orbán-kormányt. Majd amikor országos felháborodás kerekedik az ostoba, anarchikus, beteg ötletedből, akkor gyáván igyekszel megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. 

Na, melyik éned bújik elő ilyenkor Péter? A gyakorló, jó keresztény, a csalódott jobboldali, vagy épp a konzervatív? Megmondom én! (De Palikának ezt a részt ne olvasd fel!) 

Nem kell ugyanis még pszichológusnak sem lenni ahhoz, hogy a te személyiségedet és politikai karakteredet analizálja az ember. Tipikus példája vagy annak, amikor az önhitt tehetségtelenség - némi öncélú, feltűnési viszketegséggel súlyosbítva - frigyre lép az elvtelen, politikai hiperaktivitással. A magadra locsolt, álkeresztényi cukormáz is rendesen repedezik már Péter, hála a folyamatos, hiteltelen önlejárató produkcióidnak, s egy pillanatig se ringasd magad abban a tévhitben, hogy ezért jutalmul majd labdába rúghatsz az egybesült, ellenzéki fejsajt-koalíció miniszterelnök-jelölti előválasztásán.

Most borítékolom, hogy a Gyurcsány-Dobrev házaspár nem oszt majd valódi lapot neked abban az aljas, családi hatalomszerző játékban, amely kizárólag róluk és évtizedes gazdasági-, politikai hegemóniájuk újraépítéséről szól. Persze addig is örömmel veszik, ha afféle „hasznos idiótaként" asszisztálsz a játékukhoz. 

Ahelyett, hogy izzadva kergetsz - saját jelentőségeden, képességeiden messze-messze túlmutató - miniszterelnöki vágyakat, először inkább Hódmezővásárhelyen kellene megpróbálkoznod azzal, hogy veled született hiátusaidat ellensúlyozva, rengeteg munkával, alázattal, valahogy fölzárkózz komoly elődeid, megsüvegelendő polgármesteri teljesítményéhez. Ez a gyönyörű, egykor bámulatosan fejlődő város, és a benne élő remek emberek ugyanis sokkal többet érdemelnének. Nem egy sértett, csalódott, komplexusos, elveit vesztett, keresztény-konzervatív jobboldalit, hanem egy valódi lokálpatriótát... - írta bejegyzésében Rákay.